1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Türkiye'nin En Genç Yazarı, Kitabını Tanıttı
Türkiyenin En Genç Yazarı, Kitabını Tanıttı

Türkiye'nin En Genç Yazarı, Kitabını Tanıttı

Türkiye’nin en genç yazarı Muğla Türdü 100. Yıl Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Şefika Güney'in 'Melis' adlı kitabı çıktı.

A+A-

Türkiye’nin en genç yazarı Muğla Türdü 100. Yıl Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Şefika Güney'in 'Melis' adlı kitabı çıktı. Kitabın, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılan tanıtım törenine Muğla Valisi Fatih Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Fatih Şahin, "Türkiye’deki bütün çocuklar geleceğimiz. Hepsinin ayrı ayrı başarıları vardır mutlaka. Kişi yeter ki istesin. Azmetsin. Çabalasın. Şefika Güney’i gönülden tebrik ediyor ve bütün çocuklarımıza örnek olmasını diliyorum. Daha nice Şefikalar bizi bekliyor. Her çocuk zekidir başarılıdır. Yeter ki ne istediğini bilsin hedeflerine ulaşmak için çalışsın. Biz başarının yanındayız. Çocuklarımızın her zaman her alanda yanında destekçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.

Yazar Şefika Güney ise "Kutsal dinimizin ilk ayeti bize 'oku' der. Peygamber efendimiz(SAV) 'bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' diyor. Yine eski devirlerde suç işleyen birisinin cezası altı kişiye okuma yazma öğrettiğinde affediliyordu. Kitap sayısının az olduğu dönemlerde bile kıraathanelerde yüksek sesle kitap okunur ve tartışmalar yapılırdı. Tarihimizde ve kültürümüzde kitap okumanın önemi çok büyüktür. Günümüz toplumlarında ise televizyon ve bilgisayarın yaygınlaşması üzerine kitaba karşı olan ilgi azalmıştır. Sadece biz çocuklar değil, veliler bile televizyon ve bilgisayara saatlerce zaman ayırıyorsunuz. Hafta içi televizyon ve bilgisayar açmam. Her gün iki saatimi derslerime iki saatimi okumaya ve iki saatimi dinlenmeye ayırırım. Kitap okudukça duygu ve düşüncelerimi daha iyi ifade ediyorum. Daha da önemlisi kitap okudukça derslerimde daha başarılı oluyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en genç yazarı unvanını alan Şefika Güney, 2011 yılında 285 kitap okuyarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünisa Gül’den, 2012 yılında ise 335 kitabı okuyarak Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan ödüllerini almıştı. Ayrıca, Türkiye’de kendi rekorunu kıran en çok okuyan öğrenci olarak bir ilke imza attı. CİHAN

Türkiye'nin en genç yazarı, kitabını tanıttı

Türkiye'nin en genç yazarı, kitabını tanıttı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.