1. HABERLER

  2. MEDYA HABER

  3. Türkiye'nin ilk "Akıllı Tv Laboratuvarı" açıldı
Türkiyenin ilk Akıllı Tv Laboratuvarı açıldı

Türkiye'nin ilk "Akıllı Tv Laboratuvarı" açıldı

Kadir Has Üniversitesi'nde Philips TV işbirliği ile Türkiye'nin ilk "Akıllı TV Laboratuvarı" açıldı.

A+A-

Kadir Has Üniversitesi, Philips TV ile bir araya gelerek üniversite-sanayi işbirliğine önemli bir örnek olacak adım attı. Kadir Has Üniversitesi'nde Philips TV işbirliğiyle "Türkiye'nin ilk Akıllı TV Laboratuvarı" açıldı. Laboratuvarın resmi açılışı ve imza töreni 11 Kasım günü Kadir Has Üniversitesi'nde Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Philips TV Türkiye Genel Müdürü Faruk Kocabaş'ın katılımıyla gerçekleşti.

Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan laboratuvarın amacı, Smart TV uygulamaları geliştirmek isteyen gençleri eğitmek olacak. Laboratuvarda geliştirilen uygulamalar Philips Android televizyonlarda yer alma şansı yakalayacak.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE GÜÇLÜ ADIM

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, açılış konuşmasında, "Kadir Has Üniversitesi olarak evrensel nitelikte, konusunda uzman ve araştırmacı, dünya vatandaşı olacak bireyler yetiştirme hedefimizi son teknoloji ile geliştirerek sürdürüyoruz. Dünyanın sayılı teknoloji şirketlerinden biri olan Philips ile yaptığımız bu işbirliği ile bir ilki başarıyoruz. Eğitim ve araştırmalarda son mobil teknolojilerin kullanıldığı üniversitemizde, Türkiye'nin ilk Akıllı TV Laboratuvarı ile hem öğrencilerimiz hem de akademik ekibimiz yeni ve güncel Android uygulamalar geliştirme imkanı bulacak. Bütün bunları göz önünde bulundurduğumuzda Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan Türkiye'nin ilk Akıllı TV Laboratuvarı ile üniversite ile sektörler arasında kurmuş olduğumuz güçlü bağlara bir zincir daha ekledik. Kadir Has Üniversitesi, verdiği eğitimler ile toplumsal ve bilimsel gelişimleri son teknoloji ile takip ederken, açılan laboratuvarlar, uluslararası işbirlikleri ile global bir marka haline geliyor. Bu kapsamda üniversite sanayi işbirliği ile öğrencilerimizin geleceğe en iyi biçimde yetişmiş bireyler olarak hazırlanmasını sağlıyoruz." dedi.

ÖĞRENCİLER UYGULAMA GELİŞTİRECEK

Philips TV Türkiye Genel Müdürü Faruk Kocabaş, Türkiye'nin ilk Akıllı TV laboratuvarını açmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Bu girişimin sadece Philips için değil, Android tabanlı tüm akıllı televizyon sektörü için yararlı olacak bir hamle olduğunu söyleyen Kocabaş, şöyle konuştu: "Bu laboratuvarda ders alacak öğrencilerimizden çok yaratıcı çalışmalar bekliyoruz. Üstelik öğrencilerimizin sadece Philips için uygulama geliştirmesi gerekmiyor. Uygulamalar Android işletim sistemiyle çalışan tüm televizyonlarda kullanılabilecek. Bu ortamda oluşacak ve hayata geçecek her yeni fikir sonuçta TV sektörünün de büyümesine, gelişmesine bir itici güç olacak."

YURTDIŞINA AÇILMAK İSTEYEN TÜRK YAZILIMCILARA FIRSAT

Philips TV Türkiye Genel Müdürü Faruk Kocabaş, bu laboratuvarın yurtdışına açılmak isteyen yazılımcılar için önemli bir fırsat olabileceğini de dile getirdi. Kocabaş " Türkiye'den çıkacak bir uygulama küresel bir kullanım ve etki alanı bulabilir." dedi. Laboratuvarda Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim görevlileri ve teknoloji sektöründen uzmanlar ders verecek. Öğrenciler eğitimleri esnasında sektöre yönelik proje geliştirecek. Patent almak gerektiğinde Kadir Has Üniversitesi yardımcı olacak!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.