1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkmen Alevi-bektaşi Derneği'nden Cami - Cemevi Birlikteliğine Destek
Türkmen Alevi-bektaşi Derneğinden Cami - Cemevi Birlikteliğine Destek

Türkmen Alevi-bektaşi Derneği'nden Cami - Cemevi Birlikteliğine Destek

Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin “Cami, Cemevi yan yana olsa, aynı parkta oturup kalksak ne olur?” çağrısına, destek verdi.

A+A-

Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin “Cami, Cemevi yan yana olsa, aynı parkta oturup kalksak ne olur?” çağrısına, destek verdi. Özdemir, bu çağrıdan dolayı, Gülen Hocaefendi’ye müteşekkir olduklarını belirterek, “Konuyu gündeme getirdiği için kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Başkan Özdemir, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, 3. köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesinin Alevi toplumunda derin bir üzüntüye yol açtığını dile getirdi. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin hassasiyetinin de buradan kaynaklandığına işaret eden Özdemir, “Hocaefendi, öyle zannediyorum ki; Alevi vatandaşların hassasiyetleri ile ilgili aldığı duyumların ardından bazı açıklamalar yaptı. Bu konu insanların arasını gerdi, diye. Onun söylediklerine katılıyoruz.” diye konuştu.

"BİZİM CAMİ CEMEVİ VE HUZUREVİ YANYANA PROJEMİZ KARŞILIK BULMADI"

Özdemir, kendilerinin de birkaç yıl önce Hocaefendi’nin, çağrısındaki gibi bir kampanyayı, ‘Cami, Huzurevi ve Cemevi Yanyana’ başlığı adı altında projelendirdiklerini anlattı. Bakıma muhtaç yaşlılara bir taraftan, Alevi ve Sünni vatandaşların huzurevinde bakım yapmasını, diğer taraftan da aynı dinin mensuplarının kendi ibadethanelerinde ‘Hakk'a yürümelerinin önünün açılmasını’ hayal ettiklerini aktaran Özdemir, “Karşılıklı olarak cemevine giden Sünni kardeşimiz, camiye giden Alevi kardeşimiz de olacaktır. Kuran okuyan gençlerimiz de olacak, cemevine gidip dedelerimizden fikir alan gençlerimiz olacağı gibi. Biz, bu konuyu anlattık, büyüklerimize fakat devletten konu ile ilgili bir muhatap bulamadık. Gittik, bakanlarımıza anlattık, karşılığı olmadı.” görüşünü aktardı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.