1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkmenistan’daki İnşaat İşleri Türk Şirketlere Emanet
Türkmenistan’daki İnşaat İşleri Türk Şirketlere Emanet

Türkmenistan’daki İnşaat İşleri Türk Şirketlere Emanet

Türkmenistan’da 2012 yılının ilk 5 ayında Türk şirketlerinin aldığı iş hacmi 2,6 milyar doları geçti. Medyada yer alan habere göre, sözkonusu dönemde...

A+A-

Türkmenistan’da 2012 yılının ilk 5 ayında Türk şirketlerinin aldığı iş hacmi 2,6 milyar doları geçti.

Medyada yer alan habere göre, sözkonusu dönemde 25 Türk şirketi, 2,6 milyar dolar değerinde proje üstlendi. Türk şirketlerinden sadece Polimeks İnşaat, 1.4 milyar dolar tutarında Olimpiyat Köyü projesinin ikinci etabının da ihalesini kazandı. Yaklaşık 5 milyar doları bulacak ve 3 etapta inşa edilecek projenin birinci etabı da yine Polimeks tarafından inşa ediliyor. Birinci etaptaki tesislerin inşaatı için devlet tarafından yaklaşık 2 milyar dolar kaynak ayrıldı.

Türkmenistan’da inşaat ihalelerinin öncelikli olarak Türk firmalarına vermesi, Türkmenistan’ın Türkiye ve Türk firmalarına büyük değer verildiğinin bir göstergesi olarak algılanıyor. Bu bağlamda, başta Polimeks inşaat olmak üzere, Nata Holding, Eser Holding, Çakır İnşaat, Engin Grup, Norsel, Cotam, İlk, Gap ve Efor İnşaat gibi şirketler, Türkmenistan’ın 22 farklı kurumuyla 2,6 milyar dolarlık ihale sözleşmelerini imzaladı. Türk işadamları, Türkmenistan’a özellikle müteahhitlik ve tekstil sektöründe önemli projelere imza atıyor. Bağımsızlığından bu yana, Türk müteahhitleri 1300’e yakın projeyi tamamlayarak teslim etti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.