1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tuskon Organizasyonu Sayesinde Samsunlu İş Adamlarının Yüzü Güldü
Tuskon Organizasyonu Sayesinde Samsunlu İş Adamlarının Yüzü Güldü

Tuskon Organizasyonu Sayesinde Samsunlu İş Adamlarının Yüzü Güldü

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KASİAD) üyesi olduğu TUSKON tarafından düzenlenen Türkiye – Dünya Ticaret Zirvesi programına katılan Samsunlu iş adamları yüzleri gülerek döndü.

A+A-

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KASİAD) üyesi olduğu TUSKON tarafından düzenlenen Türkiye – Dünya Ticaret Zirvesi programına katılan Samsunlu iş adamları yüzleri gülerek döndü.

KASİAD üyeleri, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) organize ettiği, Ekonomi Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle gerçekleşen dünyanın en büyük satın alma organizasyonu olarak nitelendirilen Türkiye – Dünya Ticaret Zirvesi 2013 programına katıldı. 20 Haziran Perşembe günü İstanbul Fuar Merkezi'nde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen organizasyona yurt dışından da bakanlar, üst düzey bürokratlar, gazeteciler ve işadamları katıldı. Ardından dünyanın 130 ülkesinden gelen 1428 yabancı işadamının oturduğu masalarda ikili iş görüşmelerine geçildi. İki gün boyunca stantlarda ve ikili iş görüşme masalarında sıkı pazarlıklar yapan Samsunlu firmalar milyon dolarlık anlaşmalar için ön görüşmeler yaptı.

Zirvede Samsunlu firmalar da mobilya ve inşaat ana sektörlerinin altında birçok sektörde ortaklık ve ticaret için fırsat kovaladı. Zirveyle ilgili görüşlerini bildiren KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, mesafelerin kısaldığı dünyada ticareti, verimli ve inovasyona açık bir şekilde yapanın başarılı olacağını belirtti. Söz konusu programların iş adamlarının ufkunu açtığını ifade eden Hacıkerimoğlu, “Globalleşen dünyada her geçen gün mesafeler kısalıyor. Artık dünya pazarlarına ticaret için verimli ve inovatif ürünler üretmek gerekiyor. Biz de KASİAD olarak dünya pazarını üyelerimizin ayağına getirip, hem ticari kazanımlar elde etmenin gerekliliğini hem de vizyonu olanın başaracağını göstermek istedik. Bu bağlamda katıldığımız zirvede Samsun'dan birçok firma ön görüşme yaptığı yabancı firmalar ile iyi niyet anlaşmaları imzaladı. Ticaret ve yatırım düşündükleri ülkelere fizibilite amacıyla gidecekleri tarihleri karşılıklı kararlaştırdılar.” dedi.

"HEM TİCARET YAPIYORUZ HEM DE ÜLKEMİZİ TANITIYORUZ"

Dünya Ticaret Köprüsü programının hemen öncesinde KASİAD’ın Moğolistan'ı konuk ettiğini söyleyen KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, şunları söyledi: “Bu organizasyonla hem ticaret yapıyoruz hem de ülkemizi tanıtıyoruz. İnanıyoruz ki, gelen misafirlerimiz bizleri daha yakından tanıyınca hem ticaretimiz artar hem de birlikteliğimiz. Zirvede gördük ki üye işadamlarımız ürettikleri mallarını yurt dışına satmak için ciddi gayret gösteriyorlar. Birçok firmamız ihracat yaptığı ülkelerin sayısını artırırken kimileri de ilk defa ihracatın kapılarını araladı. Yurt dışından gelen bin 428 firmanın tamamının ithalatçı olması bu organizasyonunun Türkiye ve KOBİ'lerimiz için ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Bu ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum. Değişen ve gelişen dünya ekonomisinde Türkiye’nin hak ettiği yere bu tür organizasyonların katkı yapacağını inanıyorum.” CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.