1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Twitter yetkilileri BTK'da..
Twitter yetkilileri BTKda..

Twitter yetkilileri BTK'da..

Twitter üst düzey yetkilileri, temaslarda bulunmak üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) geldi.

A+A-

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, "Twitter yetkililerinden mahkeme kararlarının uygulanmasını isteyeceğiz" dedi.

BTK Başkanı Acarer, BTK'ya gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Basın mensuplarının Twitter yetkilileriyle yapacağı görüşmeye kimlerin katılacağını sorması üzerine Acarer, BTK ve TİB personeli ile belki Başbakanlıktan da bir iki kişinin görüşmede olacağını açıkladı. Acarer, sorunlarla ilgili görüşme yapacaklarını vurgulayarak, "Özellikle mahkeme kararlarının uygulanmasını istiyoruz. Sürekli dava konusu olan konularla ilgili, özellikle vatandaşların şikayetleriyle ilgili taleplerin kısa sürede yerine getirilmesini isteyeceğiz" dedi.

Acarer, mahkeme kararlarının sonuçlanmasını istediklerini belirterek, "Sadece mahkeme kararları değil, bundan sonraki süreçlerde de benzer sıkıntılar yaşanabilir. Biz bunların toptan çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

BTK Başkanı Acarer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütli Elvan'ın görüşlerini ilettiklerini ifade etti. Acarer, şunları kaydetti:

"Bu bir sosyal sorun haline geldi. Biz bunun biran önce çözülmesini istiyoruz. Twitter'ın uygulamadığı 100'e yakın mahkeme kararı var. Ama onun dışında vatandaşlardan gelen talepler var. O da önemli."

Twitter'ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell ve beraberindeki heyet, saat 14.00 sıralarında BTK'ya geldi.  ANKARA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.