1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. U20 Milli Takımı, Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde Kampa Başladı
U20 Milli Takımı, Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesislerinde Kampa Başladı

U20 Milli Takımı, Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde Kampa Başladı

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek 2013 FIFA U20 Dünya Kupası'na hazırlanan U20 Milli Takımı, Düzce'deki Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde kampa başladı.

A+A-

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek 2013 FIFA U20 Dünya Kupası'na hazırlanan U20 Milli Takımı, Düzce'deki Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde kampa başladı.

Feyyaz Uçar yönetimindeki U20 Milli Takımı, kamptaki ilk antrenmanına saat 17.30'da çıktı. Antrenman öncesi açıklama yapan Uçar, kampı takımın ilk ciddi bir araya gelişi olarak değerlendirdi. Hazırlıklara daha önce başladıklarını ifade eden Uçar, "Hazırlıklarımıza aslında biz 94'lerle oynadığımız ilk turda başladık. Çünkü bu kadromuzda 11 kişi 94'lü. Bu arada 93'lü oyuncularımıza da İstanbul'da bir haftalık kamp yaptık. Diğer hocamızın eşliğinde onlar da çalışmaya devam ettiler. Bu kamp takımın ilk ciddi bir araya gelişi. Burada 9 günlük bir çalışmamız olacak. 12 Haziran'da İstanbul'a geçeceğiz. 14'ün de Paraguay ile bir hazırlık maçımız var. Daha sonra 1 -2 gün izin vereceğim çocuklara. Bir ailelerini görsünler gelsinler. 17 Haziran'da da Trabzon'a gideceğiz. Orada da şampiyonaya en iyi şekilde başlayacağız." dedi.

"İYİ BİR TAKIM OLDUĞUMUZU GÖSTERMEMİZ LAZIM"

Dünya kupasında ev sahibi olmanın avantajını yaşadıklarını kaydeden Feyyaz Uçar, öncelikli olarak turnuvada olmayı hak ettiklerini göstermek istediklerini vurguladı. 'Bunun için iyi bir takım olduğumuzu göstermemiz lazım' diyen Uçar, şunları söyledi: "Buraya gelen takımların hepsi ülkelerinde, kıtalarında, müsabakalarda, turnuvalarda birinci olarak, derece alarak geldiler. Ev sahibi olmanın avantajını yaşıyoruz. Öncelikli olarak turnuvada olmayı hak ettiğimizi göstermek istiyoruz. Bunun için iyi bir takım olduğumuzu göstermemiz lazım. Hem kendi sporseverlerimize hem de bütün dünyaya."

Güçlü rakipler olduğunu ifade eden Uçar, sözlerine şöyle devam etti: "Güney Amerika'dan gelen güçlü rakipler var. Kolombiya ve Meksika var. Orta Amerika'dan, Avrupa takımları her zaman dişli rakipler. İspanya olsun, Fransa ve Portekiz olsun bunlar bu turnuvanın gediklileri. Devamlı katılan ekipler. Bunlarla mücadeleler kolay olmayacak. Buraya gelirken zorlandıklarını şöyle gördük; Arjantin ve Brezilya gibi iki takım gelemedi. Arjantin'in ev sahipliği yaptığı bir turnuvada orada birinci olarak Kolombiya ile bizim grupta mücadele edeceğiz. Zorlu maçlar olacak. İyi maçlar olacak. Hep beraber keyfini çıkarmamız lazım."

FUTBOLCULAR: GİDEBİLECEĞİMİZ YERE KADAR GİTMEK İSTİYORUZ

Milli takım kaptanı Artun Akçakın ise çok heyecanlı olduklarını dile getirdi. Büyük bir organizasyonun içinde olacaklarını belirten milli oyuncu, şunları kaydetti: "Dün akşam toplandık. Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası'ndaki tesisine geldik. Gerçekten güzel bir tesis. Kamp ortamı gerçekten güzel geçecek gibi. Biz de en iyi şekilde kampımızı yapıp İstanbul'da devam edeceğiz. Orada bir hazırlık maçımız olacak. Orada kendimize iyi bakıp, iyi hazırlayıp dünya kupasına en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz."

Kupadaki takımların güçlerini takip ettiklerini anlatan Artun, "Bizim grubumuzda Kolombiya için iyi bir takım diyorlar. Çok güçlü rakipler var. Fransa ve İspanya var. Çıkıp en iyi şekilde mücadelemizi verip gidebileceğimiz yere kadar gidebilmek istiyoruz."

Futbolculardan Okay Yokuşlu da son durumlarının gayet iyi olduğunu söyledi. 'Yaptığımız oyunlarda iyi oyun oynayıp iyi skorlar alıyoruz' diyen Yokuşlu, sözlerine şöyle devam etti: "Dünya kupası öncesinde en uzun kampımız olacak. Feyyaz hocamızla iyi bir çalışma yapacağımıza inanıyorum. Takımda herkes birbirini tanıyor. Sadece Kerim arkadaşımız sonradan geldi. Onunla da uyum sorunumuz yok. Gayet iyi anlaşıyoruz. Takıma en kısa sürede alışacağına inanıyorum. Dünya kupasındaki hedefimiz gidebildiğimiz yere kadar gidebilmek. Takıma da gerçekten güveniyoruz. Bu takım yetenekli ve üst seviyede bir takım. Bu yeteneklerimizi gösterip iyi bir yerlere geleceğiz inşallah." CİHAN

U20 Milli Takımı, Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde kampa başladı

U20 Milli Takımı, Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde kampa başladı

U20 Milli Takımı, Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde kampa başladı

U20 Milli Takımı, Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde kampa başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.