1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Üç Yıl İçinde 36 Bin 600 Rus Anadolu'da İnanç Turuna Çıktı
Üç Yıl İçinde 36 Bin 600 Rus Anadoluda İnanç Turuna Çıktı

Üç Yıl İçinde 36 Bin 600 Rus Anadolu'da İnanç Turuna Çıktı

Üç yıl içinde 36 bin 600 Rus turist Anadolu'da inanç turuna çıktı. Rus turistler, inanç turizmi kapsamında 11 ilde 36 tarihi cami ile Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı döneminde kalma vakıf eserlerini ziyaret ediyor.

A+A-

Üç yıl içinde 36 bin 600 Rus turist Anadolu'da inanç turuna çıktı. Rus turistler, inanç turizmi kapsamında 11 ilde 36 tarihi cami ile Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı döneminde kalma vakıf eserlerini ziyaret ediyor. Ruslar, İstanbul'dan başladıkları inanç turunu Antalya'da tamamlıyor. İstanbul, Bursa, Aksaray, Sivas, Muğla, Niğde, Konya, Hatay, Ağrı, Burdur ve Antalya illerini gezen Ruslar; İstanbul Sultan Ahmet Cami'nde başladıkları inanç turunu 16 gün sonra Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Osmanlı dönemi mimarisinne sahip Ömer Paşa Cami'nde tamamlıyor.
Rus Molbaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi ve İnanç Turizmi Uzmanı Andrey Baranov, 3 yıl içinde Anadolu turu kapsamında 36 bin 600 Rus'u inanç turuna çıkardıklarını söyledi. İnanç turuna çıkanların yüzde 28'nin ateist olduğunu belirten Baranov, turlarla kendisinin de dahil 29 Rus vatandaşının tura çıktıkları illerde yapılan ihtida töreniyle Müslüman olduğunu kaydetti. Baranov, "Ruslar inanç turunu seviyor. Genelde tura çıkanların yüzde 86'sı üniversite mezunu. Turlarda bütün ilahi dinler hakkında rehberlerimiz bilgilendirme yapıyor. Her cami ziyaretinde 2 saat İslam dini hakkında bilgilendirme yapıyoruz. En fazla Allah'ın varlığı birliği, peygamberler ve öldükten sonra yeniden dirilme ile ilgili soru alıyoruz. " diye konuştu.
CİHAN

Üç yıl içinde 36 bin 600 Rus Anadolu'da inanç turuna çıktı

Üç yıl içinde 36 bin 600 Rus Anadolu'da inanç turuna çıktı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.