1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Uçağın kara kutusu bulundu!
Uçağın kara kutusu bulundu!

Uçağın kara kutusu bulundu!

Fransa'da düşen uçağın kara kutusu da bulundu.

A+A-

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu düşen uçak ile ilgili açıklama yaptı. Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada "Uçakta Muradiye Çelik adında bir vatandaşımız var. 5O yaşında bir soydaşımız hayatını kaybetti" şeklinde konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Fransa'de düşen Germanwings Havayolları'na ait 4U 9525 sefer sayılı uçakta Türk yolcuların da olduğunu söyledi.

Germanwings uçağındaki yolculardan 36 yaşındaki Gülizar Çelik isimli Türk vatandaşının İstanbullu ve evli olduğu bilgisine ulaşıldığı ileri sürüldü.

İlk alınan bilgilere göre, uçakta iki Türk vatandaşı bulunuyordu. 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, resmi ziyaret için Fransa'da bulunan İspanya Kralı 6. Felipe ile yaptığı görüşmenin ardından, Barcelonette kentinde düşen GermanWings havayolu şirketine ait uçakla ilgili açıklamalarda bulundu.

Resmi ziyaret için başkent Paris'te bulunan İspanya Kralı 6. Felipe'nin de Fransa'daki tüm resmi programını iptal ettiği belirtildi.

Ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel'i telefonda arayarak bilgi paylaştığı da bildirildi.

Fransa'da düşen uçakta ölenler arasında yer alan Türk yolculardan birinin kimliği belli oldu.

Barcelona-Düsseldorf uçuşunu yapmakta olan Germangwings havayolu şirketine ait uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Türk yolculardan birinin kimliği belirlendi. 36 yaşındaki Gülizar Çelik isimli Türk vatandaşının İstanbullu olduğu ve evli olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bugün Fransa'nın güneyinde Lufthansa Havayolları'na bağlı Germanwings'e ait Airbus A320 uçağı 8 dakika boyunca irtifa kaybederek yere çakılmıştı!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.