1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Üçgül Lisesi'nden İngilizce Genel Kültür Yarışması
Üçgül Lisesinden İngilizce Genel Kültür Yarışması

Üçgül Lisesi'nden İngilizce Genel Kültür Yarışması

Özel Burç Üçgül Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencileri, 'İngilizce Genel Kültür Yarışması' düzenledi.

A+A-

Özel Burç Üçgül Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencileri, 'İngilizce Genel Kültür Yarışması' düzenledi. Okulun konferans salonundaki yarışmayı kardeş okul olan Yüreğir Mehmet Ali Yılmaz Ortaokulu’nun 8. sınıf öğrencileri de izledi. Öğrencilerin İngilizce seviyelerini, genel kültür yoluyla eğlenceli bir format uygulayarak ölçmek amacıyla düzenlenen yarışmayı okulun İngilizce Zümre Başkanı Huri Erten sundu. Üçer kişilik, beş ayrı grupla zevkli ve çekişmeli geçen yarışmada, öğrencilere, İngilizce şarkılar, İngilizce atasözleri, kareoke, Türkiye ve dünya ile alakalı genel kültür kategorilerinde 10 soru yöneltildi.

MÜZİKLE YARIŞTILAR

Müzik eşliğinde süren yarışmada öğrenciler eğlenirken öğrenmenin yanında, genel kültürlerini geliştirme fırsatı da buldu. İzleyici koltuğunda oturan öğrenciler ise yarışmacı arkadaşlarına alkışlarıyla destek verdi. Büyük bir çekişmeye sahne olan yarışmada 9/B sınıfı 70 puanla birinciliği elde ederken, 9 Fen, 9/A ve 9/C sınıfları 40 puanla ikinciliği paylaşırken, 9/D sınıfı ise 30 puanla üçüncü oldu.

KARDEŞ OKULDAN TAM DESTEK

Öte yandan yarışmayı izlemeye gelen kardeş okul Yüreğir Mehmet Ali Yılmaz Ortaokulu’nun 8. sınıf öğrencileri, izleyici koltuğunda otururken, derece alan yarışmacılara alkışlarıyla destek verdi. Ardından okulun yemekhanesinde öğle yemeklerini yiyen kardeş okul öğrencileri, sınıf öğretmenleri Neslihan Tevlim ve Burç Üçgül Lisesi Müdürü Gürol Gürsoy nezaretinde okulu gezerek hem okulun yapısı hem de eğitim sistemini yerinde görme fırsatı buldu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.