1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ukrayna'da çatışmalar şiddetlendi
Ukraynada çatışmalar şiddetlendi

Ukrayna'da çatışmalar şiddetlendi

Ukrayna askerleriyle Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmalarda 7 kişinin yaşamını yitirdi, 9'u asker, 12 kişi yaralandı.

A+A-

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Sözcüsü Andrey Lisenko, yaptığı açıklamada, ayrılıkçıların, son 24 saatte 55 kez ateşkes ihlali yaptığını, ağır silahların kullanıldığı saldırılarda 1 askerin yaşamını yitirdiğini, 9 askerin ise yaralandığını belirtti. Lisenko, son 24 saatte ayrılıkçıların düzenlediği saldırılarda 6 sivilin de hayatını kaybettiğini, 3 vatandaşın ise yaralandığını ifade etti.

Taraflar arasındaki ateşkese rağmen ayrılıkçıların, aralarında Debaltsevo, Peski, Tonenkoe ve Donetsk Havaalanı'nın da bulunduğu bölgelere ağır silahların da kullanıldığı silahlı saldırılar düzenlediğini kaydeden Lisenko, söz konusu saldırılarda, doğudaki bir çok evin hasar gördüğünü, söz konusu yerleşim alanlarındaki altyapı sisteminin olumsuz yönde etkilendiğini vurguladı.

Lisenko, ayrılıkçıların söz konusu saldırılarında, taraflar arasındaki silahlı çatışmaların durmak bilmediği Donetsk Havaalanı'nın eski ve yeni terminalinin tamamen yok olduğunu kaydederek, buna rağmen, hükümet güçlerinin Donetsk havaalanı ve civarının hükümet güçlerinin kontrolünde kaldığını ifade etti.

Ukrayna'nın doğusunda, hükümet güçleriyle ayrılıkçılar arasında Minsk Mutabakatı çerçevesinde ateşkes ilan edilmesine rağmen, sık sık düzenlenen silahlı saldırılarda taraflar birbirlerini ihlalle suçluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.