1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Uludağ'ın Kanalizasyonu Doğal Su Kaynaklarına Akmayacak
Uludağın Kanalizasyonu Doğal Su Kaynaklarına Akmayacak

Uludağ'ın Kanalizasyonu Doğal Su Kaynaklarına Akmayacak

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da yıllardır doğal kaynakları kirleten kanalizasyon sorunu çözülüyor. Bursa Büyükşehi...

A+A-

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da yıllardır doğal kaynakları kirleten kanalizasyon sorunu çözülüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Uludağ’a kanalizasyon hatlarının döşenmesiyle ilgili çalışmalar Başkan Recep Altepe tarafından başlatıldı.

Uludağ’da yıllardır yaşanan yetki karmaşasının ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Orman Su İşleri Bakanlığı ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapılan protokoller sonucunda, altyapı çalışmalarına başlandı. Çalışmalar kapsamında Uludağ 1. Bölge’ye 4,5 kilometre 2. Bölge’ye ise 2,5 kilometre kanalizasyon hattı döşenecek. Toplam 18 kilometre isale hattının çekileceği Uludağ’da altyapıyla ilgili 30 adet sanat yapısı, bin, bin 500 ve 2 bin 500 tonluk olmak üzere 3 adet de su deposu yapılacak. Böylelikle Uludağ’daki kanalizasyon sistemi, 14 kilometrelik hatla merkez arıtma sistemine bağlanacak. Bugüne kadar su ve kanalizasyon konusunda sıkıntılarına kendi kendilerine çözüm üretmek zorunda kalan oteller de BUSKİ’nin abonesi haline gelecek.

"ULUDAĞ YENİDEN CAZİBE MERKEZİ OLUYOR"

Uludağ’ı dünyaca ünlü bir turizm merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile Uludağ’a çıkarak çalışmaları yerinde inceledi.

Uludağ’daki altyapı çalışmalarını da Yalçın ile birlikte başlatan Başkan Altepe, Uludağ’da yıllardır konuşulan ama yapılamayan çalışmayı hayata geçirmekten dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Uludağ’da çalışma süresinin mevsim şartları nedeniyle çok kısa olduğunu, bu nedenle Oteller Bölgesi’ndeki çalışmaları kış şartları başlamadan bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Altepe, “Uludağ, dünyanın en güzel dağı. Bu güzelliğin Bursa’da olması bizim için büyük şans. Uludağ’ı yeniden bir cazibe merkezi haline getirmek için yetkinin Büyükşehir’e verilmesi konusunda uzun zamandır çalışıyorduk. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda çalışmaları başlattık. Altyapının ardından otoparklarla ilgili çalışmaları da başlatacağız. O konuda bazı küçük pürüzler var. O pürüzleri de aştıktan sonra otoparklar, ardından spor tesisleri, günübirlik tesisler ve kayak pistleri ile ilgili çalışmalarımızı da başlatacağız. Bu çalışmalar kapsamında Alaçam bölgesine uzanan yeni pistlerin yanında mevcut pistlerin ıslah edilmesi ve çevresinin ağaçlandırılması da hayata geçirilecek.” diye konuştu.

“ŞEHİR MERKEZİNDEN ULUDAĞ’A 22 DAKİKADA ÇIKMAK MÜMKÜN”

Uludağ’ı bir bütün olarak ele alan projelerin gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Altepe şunları kaydetti: “Proje kapsamında teleferiğin yenilenmesiyle ilgili çalışmalar da hız kazandı. Artık şehir merkezinden Uludağ’a 22 dakikada ulaşmak mümkün olacak. Bu sayede kışın kent merkezinde konaklayan yerli ve yabancı turistler 22 dakikalık yolculukla gelip burada kayak yapabilecek. Yazın ise Uludağ’ın serin havasında konaklamak isteyen turistler, yine 22 dakikalık yolculukla kent merkezini gezebilecek."

Daha sonra Bakacak bölgesinde yaptırılan seyir terasını basın mensuplarına gezdiren Başkan Altepe, Uludağ’ın sadece Oteller Bölgesi’nden ibaret olmadığını Kadıyayla, Kirazlıyayla ve Dolubaba gibi görülebilecek birçok bölgesinin de bulunduğunu hatırlattı.

Bakacak’ın da eşsiz Bursa manzarasıyla önemli bir nokta olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Burada yaptığımız proje, ileride yapmayı düşündüğümüz projenin minyatürü şeklinde. Burada bir uçurumun üzerinde yürüyormuş hissi yaşayabilirsiniz. Hemen yan tarafta vericilerin bulunduğu alanda yapacağımız seyir terasında da alternatif sporlar ve dağcılığa yönelik etkinlikler planlıyoruz. Burası adrenalin tutkunları için önemli bir cazibe merkezi ve vazgeçilmez bir nokta olacak.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.