1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma Ve Mizah Günleri Hazırlıkları Devam Ediyor
Uluslararası Nasreddin Hoca Anma Ve Mizah Günleri Hazırlıkları Devam Ediyor

Uluslararası Nasreddin Hoca Anma Ve Mizah Günleri Hazırlıkları Devam Ediyor

Konya'nın Akşehir ilçesinde düzenlenecek olan 54. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nde temsili Nasreddin Hoca görevini üstlenecek isim belli oldu.

A+A-

Konya'nın Akşehir ilçesinde düzenlenecek olan 54. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nde temsili Nasreddin Hoca görevini üstlenecek isim belli oldu. Anma ve Mizah Günleri'nde Temsili Hoca görevini, Seksenler dizisindeki Fehmi karakterini canlandıran ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Rasim Öztekin üstlenecek.

    Akşehir Belediyesi ile Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği tarafından ünlü sanatçı Rasim Öztekin'e teklif götürüldü. Rasim Öztekin, Nasreddin Hoca'yı canlandırma görevini yerine getirebilmenin kendisi için onur ve şeref kaynağı olacağını belirterek, Akşehir Belediyesi'nden gelen bu teklifi seve seve kabul ettiğini bildirdi.

    Konu ile ilgili olarak Akşehir Belediyesi'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ile Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Güvendik'in katıldığı toplantıda konuşan Başkan Abdülkadir Oğul, "Değerli sanatçımız Rasim Öztekin'e, bu yılki Nasreddin Hoca görevini üstlendiği için teşekkür ediyoruz. 54. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nde kendisini de Akşehir'de görmekten büyük mutluluk duyacağız. Nasreddin Hocamızın adına ve onun felsefesine yakışan dolu dolu etkinlikler yapacağız." dedi.

    AFİŞTE NASREDDİN HOCA'NIN AKŞEHİRLİ OLDUĞU VURGULANDI

    Akşehir Belediyesi ile Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen 54. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nin afişi de yapılan basın toplantısında tanıtıldı. Akşehir Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Güvendik konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "5-10 Temmuz 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek, '54. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nin tanıtımında kullanılacak olan afişimizde Nasreddin Hocamızın Akşehirli olduğuna vurgu yapmak istedik. Bilindiği üzere Sivrihisar son günlerde Nasreddin Hocamızla ilgili asılsız iddialar ortaya atmıştı. Yapılan bu afişle Hocamızın Akşehirli olduğunu veAkşehir'in hocamıza sahip çıkmaya devam edeceğinin altını çizdik." şeklinde konuştu. CİHAN

Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri hazırlıkları devam ediyor

Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri hazırlıkları devam ediyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.