1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na Katkı Sağlayanlara Teşekkür
Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na Katkı Sağlayanlara Teşekkür

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na Katkı Sağlayanlara Teşekkür

Rahime Batu Mezunları Derneği (BATUDER) Başkanı Mehmet Ali Yaşaroğlu, bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Malatya etkinliğin...

A+A-

Rahime Batu Mezunları Derneği (BATUDER) Başkanı Mehmet Ali Yaşaroğlu, bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Malatya etkinliğine destek veren kamu kurumları, firmalar, işadamları ve kent insanına teşekkür etti.

Mehmet Ali Yaşaroğlu, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Emin Ilıcak ile birlikte yaptığı açıklamada, kentin 30 Mayıs’ta Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Malatya etkinliğiyle farklı bir coşku yaşadığını belirtti. Etkinliğe siyaset, sanat, spor ve iş dünyasında çok sayıda ünlü ismin katıldığını anımsatan Yaşaroğlu, bununla birlikte yaklaşık 30 bin kişinin görkemli bir şölene tanıklık ettiklerini ifade etti. Yaşaroğlu, buraya gelen konuk öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde birer gönüllü elçi olacağını söyledi. Yaşaroğlu, “Türkçe Olimpiyatları’nın asıl amacı, sevgi dili dostluk dili ve diyalog dili olduğu kadar dünya dili, ilim dili ve edebiyat dili de yapmaktır.” dedi.

Yaşaroğlu, dünyanın dört bir yanına dağılan Türk okulları sayesinde günün 24 saatinde İstiklal Marşı’nın söylendiğini kaydetti. Konuk öğrencileri, Türkçe’nin sevdalıları olarak nitelendiren Yaşaroğlu, her kesin Türkçe öğrenebildiğini ama Türk şarkı söyleyip, şaka yapamadığını, bu gençlerin ise 20’ye yakın dalda Türkçeyi başarıyla kullanabildiğini dile getirdi.

Yaşaroğlu, “Dünyanın neresine gidersek gidelim, başımız dik, göğsümüz kabarık bir vaziyette bayrağımızın şanıyla, şerefiyle karşılıyoruz ve dünyanın neresine gidersek gidelim Türk okullarında okuyan gençlerin çiçekleri, merhabaları ve selamlarıyla karşılanıyoruz.'' diye konuştu.

Etkinliğe destek verenlere yürekten teşekkür ettiklerinin altını çizen Yaşaroğlu, “Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi, Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Ömer Faruk Öz, Manas Evleri ve organizasyon komitesine teşekkür ediyoruz.” şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.