1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Umke'den Mobil Sahra Hastanesi Tatbikatı
Umkeden Mobil Sahra Hastanesi Tatbikatı

Umke'den Mobil Sahra Hastanesi Tatbikatı

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Sivas’ta olası afetlere karşı mobil sahra hastanesi kurdu.

A+A-

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Sivas’ta olası afetlere karşı mobil sahra hastanesi kurdu. 50 yatak kapasiteli sahra hastanesi tatbikat amacıyla, Sağlık Müdürlüğü UMKE ekiplerince Yenişehir mevkiinde eski fuar alanında oluşturuldu.

Sağlık Müdürlüğü, hastaneyi, dünyanın en modern mobil sahra hastanesi olarak niteledi. Hastanenin 6 adet 65 metrekarelik ana ünitesi, 45 metrekare ara bağlantısı ve dekontaminasyon (sterilizasyon) ünitesiyle toplamda 500 metrekarelik kapalı alandan oluştuğu bilgisi verildi. İçerisinde hasta gözlem odası, yoğun bakım, laboratuvar, dijital röntgen ve genel amaçlı bölümler bulunan mobil sahra hastanesinin gerektiğinde ünitelere ilave yapılarak veya tek olarak hizmet verebildiği kaydedildi.

SİVAS UMKE ekipleri tarafından kurulan mobil sahra hastanesinin doğal afetler ve olağan dışı durumlarda kısa sürede hazır hale getirildiği belirtildi. Sivas UMKE ekipleri her türlü afette kullanabilecek mobil sahra hastanesini kurarak oluşabilecek bir afete karşı hazırlık çalışması yaptı. Her türlü iklim şartlarına dayanan mobil sahra hastanesi kurma tatbikatının periyodik aralıklarla devam edeceği ifade edildi. CİHAN

UMKE'den mobil sahra hastanesi tatbikatı

UMKE'den mobil sahra hastanesi tatbikatı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.