1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ünal Aysal nasıl kurtuldu?
Ünal Aysal nasıl kurtuldu?

Ünal Aysal nasıl kurtuldu?

BAKIN HANGİ SUÇTAN YARGILANIYORDU VE NE OLDU?

A+A-

SON.TV / ÖZEL HABER - Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ı 'manipülasyon ve piyasa dolandırıcılığı' iddiası ile soruşturmasından kurtaran takipsizlik kararının ayrıntıları belli oldu Savcılığın, Sermaye Piyasası Kurulu’dan (SPK) gelen bilgi suiistimali ile piyasa dolandırıcılığı suçunun unsurlarının oluşmadığı yönünde hazırladığı rapor üzerine takipsizlik kararı verdiği belirlendi.

Takipsizlik kararında, savcılığa başvuran 20 ayrı şikayetçinin Galatasaray Sportif A.Ş hisselerini uzun süredir ellerinde bulunduran yatırımcılar olduklarını, söz konusu şirketin ve kulüp yöneticilerinin bilgi ve işlem bazlı manipülasyonlar yaparak ellerindeki hisse senedi fiyatlarının anormal düşmesine sebebiyet verdiklerini iddia ettikleri belirtildi.

Konu ile ilgili Sermaye Piyasası Kurulu’nun inceleme yaptığı kaydedilen takipsizlik kararında, Kurulun Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesi tarafından inceleme yapıldığı bu inceleme sonucu hazırlanan raporda bilgi suistimali ile piyasa dolandırıcılığı suçunun unsurlarının oluşmadığının vurgulandığı kaydedildi. Kararda SPK’nın 8 Mayıs 2013 günü Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesi’nin raporunu masaya yatırarak onayladığı raporun 10 Haziran 2013 günü savcılığa intikal ettirildiği kaydedildi.

Savcılık takipsizlik kararı yazısında, iddia olunan suçların unsurlarının inceleme ve soruşturma konusu eylem ve işlemlerde oluşmadığı, SPK tarafından yapılan değerlendirmeler çerçevesinde bilgi suistimali ile piyasa dolandırıcılığı suçunun unsurlarının oluşmadığının vurgulandığı kaydedilerek soruşturma konusu iddialarla ilgili olarak kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği belirtildi.

Savcılık takipsizlik kararında Galatasaray Klübü’ne Sermaye Piyasası Kurulu tarafından para cezası kesilebileceği bilgisi de yer verdi. SPK’nın 9 Temmuz 2011 tarihli Olağanüstü Genel Kurul toplantısında alınan kararları Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na bildirmemesi sebebiyle kulübe yönelik bir inceleme yürtütüğü belirtilen kararda bu konuda işlem tesis etme yetkisinin SPK’da olduğu savcılıkça yapılacak bir işlem olmadığı kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.