1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Üniversite Öğrencileri Bursagaz'da Eğitim Aldı
Üniversite Öğrencileri Bursagazda Eğitim Aldı

Üniversite Öğrencileri Bursagaz'da Eğitim Aldı

Bursagaz İşletme Bakım Müdürlüğü tarafından Uludağ Üniversitesi Gaz ve Tesisat Teknolojileri bölümü öğrencilerine doğalgaz acil müdahale ve doğalgaz şebekesi bakım faaliyetleri konularında eğitim verildi.

A+A-

Bursagaz İşletme Bakım Müdürlüğü tarafından Uludağ Üniversitesi Gaz ve Tesisat Teknolojileri bölümü öğrencilerine doğalgaz acil müdahale ve doğalgaz şebekesi bakım faaliyetleri konularında eğitim verildi.

Sosyal sorumluluk bilinci ile Türkiye’den kazandığını yine Türkiye’nin gelişimi için kullanan Alman enerji devi EWE AG’nin en büyük yatırımı olan Bursagaz yetkilileri, Uludağ Üniversitesi Gaz ve Tesisat Teknolojisi Bölümü 2’nci sınıf öğrencileri ile bakım arıza ve onarım dersi kapsamında doğalgaz acil müdahale ve şebeke bakım deneyimlerini paylaştı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Gaz ve Tesisat Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Hakan Gül’ün koordinatörlüğünde düzenlenen eğitim programı kapsamında Bursagaz İşletme Birim Yöneticisi Melih Çetinkaya ve Bursagaz Bakım Sorumlusu Murat Fındıklı deneyimlerini öğrencilere anlattı. 5 hafta boyunca süren derslerde doğalgaz acil müdahale ihbarları ve işletme faaliyetleri ile birlikte doğalgaz şebekesi bakım süreçleri konusunda hem teorik hem de uygulamalı bilgiler aktarıldı. Toplamda 27 öğrencinin katıldığı eğitim sonunda yapılan sınavın sonuçları ise öğrencilerin 2’nci sınavı olarak not baremine eklendi.

Eğitim programı hakkında kısa bir bilgi veren Çetinkaya, Bursagaz olarak sosyal sorumluluk projelerine ellerinden geldiğince destek vermeye çalıştıklarını kaydetti. Üniversite öğrencilerine okulda gördükleri eğitimlerin yanı sıra saha tecrübelerini birebir aktararak, onları doğalgaz sektörüne hazırlamaya çalıştıklarını belirten Çetinkaya, "Üniversite, özel sektör işbirliğinin en önemli adımının teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimin gerekliliğidir. İş hayatımıza ait bilgi birikimlerimizi daha yetkin insan kaynağı yetiştirmeye yardımcı olmak için paylaşmaya her zaman hazırız." diye konuştu.

Bursagaz şebeke bakım faaliyetleri hakkında öğrenciler ile bilgi paylaşımında bulunan Bursagaz Bakım Sorumlusu Murat Fındıklı ise, okulda beş hafta boyunca devam eden ders programının sonrasında Bursagaz’a düzenlenen teknik gezi ile öğrencilerin anlatılan konuları pekiştirdiklerini ve iş hayatı öncesi çok büyük bir tecrübe kazandıklarını belirtti. Bursagaz olarak bilgi paylaşımına büyük önem verdiklerini kaydeden Fındıklı, öğrencilere bu tür eğitimleri vermeye her dönem devam edeceklerini ifade etti. CİHAN

Üniversite öğrencileri Bursagaz'da eğitim aldı

Üniversite öğrencileri Bursagaz'da eğitim aldı

Üniversite öğrencileri Bursagaz'da eğitim aldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.