1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üniversiteli Öğrencilerden Örnek Davranış
Üniversiteli Öğrencilerden Örnek Davranış

Üniversiteli Öğrencilerden Örnek Davranış

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitim Bölümü 3.

A+A-

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitim Bölümü 3. sınıf öğrencileri, düzenledikleri gecede elde ettikleri gelirle engelliler için 7 tekerlikli sandalye aldı. Öğrenciler, aldıkları tekerlekli sandalyeleri engellilere verilmek üzere Trabzon Belediyesi’ne teslim etti.

        Fatih Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitim bölümünde okuyan bir grup öğrenci, geliri engellilere harcanmak üzere Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde bir gece düzenledi. Öğrenciler etkinlikte yeteneklerine göre şiirler okudu, şarkılar söyledi ve tiyatro oyunu sergiledi. Etkinlikten elde edilen gelirle de engellilere verilmek üzere 7 tekerlekli sandalye alındı. Öğrenciler aldıkları tekerlekli sandalyeleri ise engellilere ulaştırılması için Trabzon Belediyesi’ne teslim etti. Söz konusu tekerlekli sandalyeler Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun katılımıyla engelli vatandaşlara teslim edildi.

        Öğrencileri sergilemiş oldukları davranıştan ötürü kutlayan Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, ”Öğrenci kardeşlerimizin topluma örnek olacak bu davranışları bizleri ziyadesiyle memnun etti. Engelli kardeşlerimize destek olmak ve ihtiyaçlarını gidermek adına belediye olarak elimizden geleni gayreti gösteriyoruz. Toplumsal kaynaşmayı ve kardeşliği sağlama adına bu tarz etkinliklerin çok önemli olduğuna inanıyorum. Ümit ediyorum ki kardeşlerimizin bu davranışları herkese örnek teşkil edecek ve toplumun birer parçası olan engellilere karşı daha duyarlı olunmasını sağlayacak.” şeklinde konuştu.

        Başkan Gümrükçüoğlu, belediye olarak da 357 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye, 410 kişiye de akülü engelli arabası yardımında bulunduklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.