1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ünlülerin uyuşturucu davasında karar
Ünlülerin uyuşturucu davasında karar

Ünlülerin uyuşturucu davasında karar

Ünlülerin uyuşturucu davasında savcı mütalaasını açıkladı!

A+A-

Uyuşturucu madde ticareti suçundan yargılanan, Ragga Oktay olarak tanınan şarkıcı Oktay Yurtalan, şarkıcı Yaşar İpek ile oyuncu Levent Can'ın da aralarında bulunduğu 21 kişi hakkında açılan davada, savcı mütalaasını açıkladı

Savcı, 20 yıla kadar hapis cezası talep edilen sanıklar Ragga Oktay, Levent Can ve Yaşar İpek hakkında, birlikte uyuşturucu kullandıkları ve arkadaşları için uyuşturucu madde temin ettikleri yolunda mahkumiyetleri için yeterli kanıt elde edilemediği gerekçesiyle beraat istedi. Savcı, 1 1 sanık hakkında ise çeşitli hapis cezaları talep etti.İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Kadri Çengel, Dilek Aybaş, Kenan Yıldırım, Nezahat Çengel, Hakan Acıdemir, Murat Barış, Ramazan Durmuş ve Eser Kılıç getirildi. Diğer sanıkları ise avukatları temsil etti.

ARALARINDA ÖRGÜTSEL BİR HİYERARŞİ BULUNAMADI

Savcı Aydın Boztaş, esas hakkındaki mütalaasında, uyuşturucu satışı yapan çok sayıdaki sanığın kısmen birbirleriyle tanışık olmalarına karşın, aralarında örgütsel bir hiyerarşinin varlığını gösteren kanıtların bulunmadığını belirtti. Savcı, bu nedenle örgüte üye olmak suçundan haklarında dava açılan sanıklar Yıldırım Demir, Hakan Acıdemir ve Murat Barış'ın beraatini istedi.

MAHKUMİYETLERİNE YETERLİ KANIT YOK

Savcı, sanıklardan "Ragga Oktay" olarak tanınan Oktay Yurtalan, Levent Can ve Yaşar İpek'in aralarında bulunduğu 8 tutuksuz sanık hakkında ise "teknik takip sırasında uyuşturucu alışverişine ilişkin olduğu ileri sürülen bazı konuşma ve buluşmaları tespit edilmişse de, alışveriş, sevk ve nakil gibi eylemlere yönelik yakalama yapılmadığını" belirtti.

Savcı, bu sanıkların aldıkları uyuşturucu maddeyi çevrelerindeki insanlara verdikleri, birlikte uyuşturucu kullandıkları ve arkadaşları için uyuşturucu madde temin ettikleri yolunda mahkumiyetleri için yeterli kanıt elde edilemediği için, "uyuşturucu madde ticareti yapma" suçları sabit olmadığından beraatlerini talep etti.

11 SANIK HAKKINDA CEZA İSTEMİ

Mütalaada, sanıklar Dilek Aybaş, Eser Kılıç, Yılmaz Aktaş ve Kenan Yıldırım'ın uyuşturucu madde (esrar) ticareti yapmak suçundan 20 yıldan 30 yıla kadar; Yıldırım Demir, Hakan Acıdemir ve Murat Barış'ın da 12,5 yıla kadar hapisleri talep edildi.

Sanıklardan Kenan Yıldırım için ruhsatsız silah bulundurmaktan ayrıca 3 yıla kadar hapis cezası isteyen savcı, diğer sanıklar Muzaffer Kılıç ve Mehmet Aslan'ın 10 yıla kadar; sanıklar Ramazan Durmuş ve Nezahat Çıkmaz'ın ise kokain ticareti yapmak suçundan 15 yıla kadar hapislerini talep etti.

Sanık Olcay Turan'ın dosyasının ayrılmasını talep eden savcı, uyuşturucu madde bulundurmak suçundan yargılanan Kadri Çengel hakkında ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep etti.

AVUKATLARI BERAAT TALEP ETTİ

Sanıklar Oktay Yurtalan, Levent Can ve Yaşar İpek'in avukatları ise müvekkillerinin beraatlerini talep etti. Diğer sanık avukatları da savunma hazırlamak için süre talep etti.

Sanık avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını yapmaları için süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi. (DHA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.