1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ürdünlü Turistler Yenişehir’den Bursa’ya Gelecek
Ürdünlü Turistler Yenişehir’den Bursa’ya Gelecek

Ürdünlü Turistler Yenişehir’den Bursa’ya Gelecek

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa ile Ürdün arasında turizm işbirliğinin artması için somut adımlar atıldığını söyledi. Harput, “Yeni başlayacak p...

A+A-

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa ile Ürdün arasında turizm işbirliğinin artması için somut adımlar atıldığını söyledi. Harput, “Yeni başlayacak projeyle Ürdünlü turistler, doğrudan Yenişehir Havaalanı’nı kullanarak şehrimize gelecek. Bu konudaki çalışmalar devam edecek.” dedi.

Bursa’nın yeni otellerinden Crown Plaza Otelleri'nin sahibi Murat Öztimur, Vali Şahabettin Harput’u ziyaret etti. Bursa’daki turizm hakkında kat edilen mesafeyi konuşan Harput, Bursa’da artan üst düzey konaklama tesislerinden sonra hızlı ve yoğun bir Arap turist ilgisini başladığını kaydetti. Vali Harput, “Ürdün’ün en büyük turizm acentesinin turizm alanında Bursa için çok ciddi düşünceleri ve projeleri var. İnşallah bugüne kadar hep Bursa’ya gelen turistler, İstanbul’a gelip giden, Bursa’da çok az kalıyordu. Yeni başlayacak projeyle Bursa’ya gelecek Ürdünlü turistler, doğrudan Bursa Yenişehir Havaalanı’na getirmek sureti ile Bursa’da bir ilk başlatıyor. Bu bakımdan çok önemli bir başlangıç bu. Çalışmalar devam edecek” diye konuştu.

Hedeflerinin Bursa’yı ana destinasyon merkezi haline getirmek olduğunu ifade eden Harput sözlerini şöyle sürdürdü: “Bursa’nın güzelliklerini insanlara doğrudan sunabileceğiz. Bursa, dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. Bunu çok iyi bilen de Arap kardeşlerimiz. Özellikle Ürdün’ün bize karşı büyük muhabbeti var. Bizim de Ürdün’e karşı büyük muhabbetimiz var. Bunun sonucunda inşallah başlayacak olan bu hareket, çok geniş boyutlarda her iki taraf için de büyük bir kazanım ortaya koyacak. Ben bu organizasyon için hem Crown Plaza’nın sahibi Murat Öztimur arkadaşımıza, hem Ürdün’den buraya kadar şeref veren değerli dostumuz Halit Bey’e bu güzel çalışmaları için teşekkür ediyorum.”

Ziyarette bulunan Ürdün Valley of Tourism sahibi Muhannad Qarashuli ise Türkiye ile Ürdün arasındaki ilişkilerin devam etmesi temennisinde bulundu. Qarashuli, “Türkiye ile aramızdaki bu güzel ilişkilerden dolayı gurur duyuyorum ve büyümesini diliyorum. Son 10-15 yılda Türkiye’de yaşanan gelişmeler ve bu büyümeyi biz hayranlıkla seyrediyoruz. Hedefimiz beraber Bursa’yı en önemli destinasyonlarından biri haline getirmek.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.