1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Uşak Üniversitesi, Würzburg Üniversitesi’nde Tanıtıldı
Uşak Üniversitesi, Würzburg Üniversitesi’nde Tanıtıldı

Uşak Üniversitesi, Würzburg Üniversitesi’nde Tanıtıldı

Uşak Üniversitesi ile Julius-Maximilians Würzburg Üniversitesi arasında imzalanan Erasmus anlaşması kapsamında, Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.

A+A-

Uşak Üniversitesi ile Julius-Maximilians Würzburg Üniversitesi arasında imzalanan Erasmus anlaşması kapsamında, Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emin Kılınç ile Yrd. Doç. Dr. Ali Galip Baltaoğlu ve İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Meral Özçınar Eşli’den oluşan heyet, Würzburg Üniversitesi’nde incelemelerde bulundu.

Heyet, Würzburg Üniversitesi’nde öğrencilere ve öğretim üyelerine Türkiye ve Uşak Üniversitesi hakkında sunum yaptı. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ve Yrd. Doç. Dr. Ali Galip Baltaoğlu yaptıkları sunumda Türk- Alman ilişkilerini, Yrd. Doç. Dr. Emin Kılınç Türkiye’yi ve Yrd. Doç. Dr. Meral Özçınar ise Uşak Üniversitesi’ni tanıttı. Würzburg Üniversitesi Sosyoloji ve politika öğrencilerine Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimiyle ilgili bilgiler de veren heyet, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak iki üniversite arasındaki işbirliğini geliştirecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Würzburg Üniversitesi ile yapılan görüşmelerde ayrıca Kasım ayında Würzburg Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşecek olan 250. yılında II. Uluslararası Tarihi ve Kültürel Yönleriyle Türk - Alman İlişkileri Sempozyumu ile ilgili planlama da yapıldı. Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada II. Uluslararası Tarihî ve Kültürel Yönleriyle Türk-Alman İlişkileri Sempozyumu’nun uluslararası işbirliği açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, Sempozyum Uşak Üniversitesi’nin uluslararası arenada tanıtımına katkı sağlayacak. Würzburg Üniversitesi’nde incelemelerde bulunan heyetimiz hem sempozyumun planlamasına katkı sunmuştur hem de Uşak Üniversitesi’ni tanıtmıştır." dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.