1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Uşak’ta Nitelikli İşgücünün Önünü Açacak Proje
Uşak’ta Nitelikli İşgücünün Önünü Açacak Proje

Uşak’ta Nitelikli İşgücünün Önünü Açacak Proje

Uşak Sanayici ve İş Adamları Derneği (USİAD), Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ve KOSGEB desteği ile "Sürekli Eğitimle Gelişen Beşeri Sermaye, Kalkınan Uşak" isimli projeyi hayata geçirdi.

A+A-

Uşak Sanayici ve İş Adamları Derneği (USİAD), Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ve KOSGEB desteği ile "Sürekli Eğitimle Gelişen Beşeri Sermaye, Kalkınan Uşak" isimli projeyi hayata geçirdi. USİAD Başkanı Hasan Yıldırım, "Proje sayesinde aktif iş hayatına atılamayan nitelikli işgücünü de ortaya çıkaracağız." dedi.

Uşak Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (USİAD) hazırladığı, "Sürekli Eğitimle Gelişen Beşeri Sermaye, Kalkınan Uşak" başlıklı projenin tanıtımı yapıldı. Dernek binasında yapılan toplantıya USİAD Başkanı Hasan Yıldırım, SGK Uşak İl Müdürü Kenan Şenol, Uşak İl Dernekler Müdürü Hüseyin Sayan, Zafer Kalkınma Ajansı ve KOSGEB temsilcileri katıldı. Toplantıda proje hakkında bilgi veren USİAD Başkanı Hasan Yıldırım, amaçlarının nitelikli işgücünün gelişmesi ve bu paralelde üretimde kalitenin artması olduğunu ifade etti. 9 ay boyunca sürecek olan proje kapsamında eğitim verilecek bir hedef kitle belirlendi. 250 USİAD üyesi, Uşak’taki 3 OSB’de faaliyet gösteren 310 firma, KOSGEB’den girişimcilik desteği alan 50 kişi ve üniversiteyi bitiren veya mezuniyet bekleyen 120 öğrenci bizim hedef kitlemiz arasında yer alıyor. Proje sayesinde beşeri sermayenin gelişimine büyük bir katkı sağlayacağız. İnsan kaynaklarına yönelik eğitim faaliyetleri firmalara olumlu olarak yansıyacak. İşletmeler kurumsallaşma yolunda insan kaynaklarının önemine projeyle daha yakından öğrenme şansı elde edecekler." dedi.

"UŞAK’TA EN BÜYÜK SORUN MESLEKSİZLİK"

Projenin önemini hakkında bir konuşma yapan SGK Uşak İl Müdürü Kenan Şenol, "Uşak'taki hemen hemen bütün işverenlerimizle görüşüyoruz. Yaptığımız görüşmelerde hep mesleksizlik sorunu karşımıza çıkıyor. İşverenlerin büyük bölümü, işini emanet edebileceği ve çalışmalarını yürütebilecek kaliteli ve nitelikli işgücüne ihtiyaç duyuyor. Nitelikli işgücünün bu tip projelerle ortaya çıkacağını düşünüyoruz." diye konuştu. CİHAN

Uşak’ta nitelikli işgücünün önünü açacak proje

Uşak’ta nitelikli işgücünün önünü açacak proje

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.