1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Üsküp'teki seçim kutlamalarına Başbakan sürprizi
Üsküpteki seçim kutlamalarına Başbakan sürprizi

Üsküp'teki seçim kutlamalarına Başbakan sürprizi

Üsküp'te AK Parti'nin yerel seçimlerdeki zaferi için düzenlenen kutlamalara, Başbakan Erdoğan telekonferans yöntemi ile katılarak, vatandaşlara hitap etti.

A+A-

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, AK Parti'nin yerel seçimlerdeki zaferi için düzenlenen kutlamalara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yöntemi ile katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Üsküp'teki tarihi Türk Çarşısı'nda toplanan binlerce Türk, Arnavut ve Boşnak burada kurulan dev ekrandan Türkiye'deki seçim sonuçlarını takip etti. AK Parti'nin seçimlerdeki başarısını kutlamaya başlayan vatandaşlar, burada sevinç gösterilerinde bulundu. Başbakan Erdoğan, kutlamalara telekonferans ile katılarak buradaki vatandaşlara seslendi. Dünyanın her yerinde AK Parti'nin zaferi için ellerini, gönüllerini ve dudaklarını duaya açan herkese teşekkür ettiğini belirterek, ''Balkanlar'da, Bosna Hersek'te, Makedonya'da, Kosova'da, Avrupa'nın tüm kentlerinde yürekleri bizimle atan, bizim kadar coşkuyla zaferi kutlayan kardeşlerime özellikle teşekkür ediyorum'' dedi.

Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Suriye'de, bombaların, kurşunların altında, açlıkla, kıtlıkla, büyük acılarla yaşayan, ama Türkiye'nin, AK Parti'nin zaferi için dua eden mazlum kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Kardeşlerim, sizler bizim istikrar mücadelemize sahip çıktınız. Sizlerle hep etle tırnak gibi olduk. Bundan sonra da etle tırnak olmaya devam edeceğiz. Türkiye'de üzerimize oynanan oyunu milletimiz bugün bozdu. Bu alınan netice, bozulan oyunun en güzel ifadesidir. Artık tuzak bozuldu. İhanet şebekelerine gereken cevabı, aziz milletim sandıkta verdi. Milletimin verdiği mesaj, çok ama çok açıktır. Millet bugün sandıkta, Türkiye'ye ve dünyaya 'biz buradayız' demiştir. 'Türk milleti geçilmez' demiştir. Millet, 'biz bu ülkenin sahipleriyiz' demiştir. 'Millet eğilmez, Türkiye eğilmez' demiştir. 3 Kasım'da, 22 Temmuz'da, 12 Haziran'da nasıl iradesine sahip çıktıysa bugün de iradesine sahip çıkmıştır. Demokrasiye güç vermiştir.''

Sandık sonuçlarının kimin kazandığından çok, kimin kaybettiğini gösterdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bugün ahlak dışı siyaset kaybetmiştir. Kaset siyaseti, montaj siyaseti, iftira ve çamur kaybetmiştir. Özellikle bugün, Türkiye'ye dışarıdan müdahale etmek suretiyle, ihanet şebekelerinin ülkemizde yaptıkları oyun çok açık ve net ortaya çıkmıştır. Bugün kibir kaybetmiştir, dini istismar edenler kaybetmiştir'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra ayrıca Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Gazeteci Hakan Albayrak da telekonferans ile kutlamalara katılarak, vatandaşları selamladı.

İnsanlar Üsküp'e akın etti

Başkent Üsküp'teki kutlamalara, Makedonya'nın Kırçova, İştip, Jupa, Kumanova gibi şehilerden de çok sayıda vatandaşı özel araç ve otobüslerle gelerek, tarihi Türk Çarşısı'nda AK Parti'nin seçimlerdeki başarısını kutladı. Çeşitli sloganlar atan vatandaşlar, daha sonra Türk bayrakları ve AK Parti flamaları ile süsledikleri araçlarıyla konvoy oluşturarak şehir turu attı.

Bu arada, AK Parti'nin zaferi Üsküp'ün yanı sıra Kırçova, Vrapçişte ve Labunişta şehirlerinde de kutlandığı öğrenildi.

Kosova, Sancak ve Karadağ'da seçim kutlamaları

Kosova'nın Priştine ve Prizren, Karadağ'ın Rojaye ve Plav kentleriyle Sırbistan'ın Sancak bölgesinde AK Parti'nin yerel seçimlerdeki başarısı kutlandı.

Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük kenti olan Novi Pazar ile (Yeni Pazar) Tutin ve Syenitsa kentlerinde, Türkiye'deki seçim sonuçlarını takip eden çok sayıda Boşnak, AK Parti'nin seçimlerdeki başarısıyla birlikte ellerinde Türkiye bayrakları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle caddelerde kutlama yaptı. Sancak Demokratik Eylem Partisi (Sancak SDA) tarafından organize edilen kutlamalara katılan çok sayıda Boşnak, daha sonra araçlarla konvoy oluşturarak şehir turu yaptı.

Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Karadağ'ın Rojaye ve Plav şehirlerinde de seçim kutlamaları yapıldı. Bu kentlerde yaşayan Boşnaklar da ellerinde Türk bayrakları ve Başbakan Erdoğan'ın posterlerini taşıyarak sevinç gösterilerinde bulundu.

Kosova'nın Priştine ve Prizren kentlerinde de yapılan kutlamalara bu ülkede yaşayan Türkler'in yanı sıra çok sayıda Arnavut da katıldı.

Prizren'in tarihi Şadırvan Meydanı'nda toplanan Kosovalılar, Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atarak kutlama yaptı. AK Parti'nin belediye seçimlerinde göstermiş olduğu başarıdan dolayı mutluluklarını dile getiren Kosovalılar, araçlarıyla Prizren'de ve Priştine'de şehir turu attı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.