1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uü İle Makedonya Kalkandelen Devlet Üniversitesi Kardeş Olacak
Uü İle Makedonya Kalkandelen Devlet Üniversitesi Kardeş Olacak

Uü İle Makedonya Kalkandelen Devlet Üniversitesi Kardeş Olacak

Uludağ Üniversitesi ile imzalanacak eğitim ve kültür işbirliği protokolü kapsamında Bursa’da bulunan Makedonya Cumhuriyeti Kalkandelen Devlet Üniversitesi Rektörü Prof.

A+A-

Uludağ Üniversitesi ile imzalanacak eğitim ve kültür işbirliği protokolü kapsamında Bursa’da bulunan Makedonya Cumhuriyeti Kalkandelen Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vulnett Ameti, Vali Şahabettin Harput’u ziyaret etti.

    Bursa Tarihi Heykel Valilik binasında gerçekleştirilen ziyarette rektör yardımcıları ve bir grup akademisyen hazır bulunurken, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Mefahil Hızlı refakat etti.

    Uludağ Üniversitesi ile imzalanacak olan eğitim ve kültür işbirliği protokolü için Bursa’ya gelen Kalkandelen Devlet Üniversitesi heyeti çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahabettin Harput, “Aslında Kalkandelen bize yabancı değil, biz de Kalkandelen’e yabancı değiliz. Sizin kardeşleriniz burada. Kendi evinizdesiniz. Dünyada ilerleme, büyüme, gelişme, güçlü hale gelmenin yolu bilimden geçiyor. Bilimsel çalışmaya, üniversiteye önem veren ülkeler dünyada yukarıya doğru gidiyorlar.” dedi.

    Ülkelerin geleceğinin akademik kadrolarını elinde olduğunu altını çizen Harput, “Nasıl bir ülke hedefliyorsak o ülkeyi siz kuruyorsunuz. Bugün de cemiyette bir sürü sorunlardan şikayet ediyorsak onun da sebebi yine eğitim camiasıdır. Dolayısıyla Uludağ Üniversitesi gibi gerçekten Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden birisiyle böyle bir diyalog içerisinde, işbirliği içerisinde olmak çok güzel bir şey, ben bundan mutluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu.

    Her konuda desteğe hazır olduklarının altını çizen Vali Şahabettin Harput, bilime dayanırken bir taraftan da omuz omuza yürümek gerektiğini ifade etti.

    Rektör Vulnett Ameti ise üniversite olarak ilginç ve acı bir tarihe sahip olduklarını belirterek, “1994 yılında Makedonya’daki Arnavut bilim adamları, Kosova’nın Arnavutluk’tan bilim adamları ile birlikte o tarihte gayri resmi olarak, devlet tarafından tanınmayan bir üniversite olarak kuruldu. Üniversitemiz o tarihlerde mali olarak devletten bir destek almadığı için halk tarafından yapılan yardımlarla eğitimini sürdürdü. 10 sene illegal olarak ev ve farklı mekanlarda eğitimine devam etti. 1995’in 17 Şubatı'nda evlerde yapılan ilk derslerde polis baskın yaptı ve dağıtmaya çalıştı. Orada bir arkadaşımız Abdulselam Bey şehit edildi.” şeklinde konuştu.

    Türkiye’den bir çok üniversite ile kardeşlik protokolü yaptıklarını anlatan Rektör Ameti, bu işbirliğini Uludağ Üniversitesi ile geliştirmek istediklerini kaydetti..

    Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Mefahil Hızlı ise Makedonya Kalkandelen Devlet Üniversitesi ile imzalanacak protokol ile karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi iş birliklerinin gerçekleşeceğini ifade etti.

    Konuşmaların ardından Vali Şahabettin Harput, konuk rektöre el işlemeli İznik çinisi hediye etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.