1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Uydudan ilk görüntüler..
Uydudan ilk görüntüler..

Uydudan ilk görüntüler..

ABD’nin dün sabaha karşı Akdeniz’deki savaş gemilerinden Suriye’nin Şinsar ve El Şayrat askeri üslerini vurduğu anlar uydudan görüntülendi.

A+A-

ABD dün sabaha karşı saat 04.00’te Akdeniz’de bulunan USS Porter ve USS Ross destroyerlerinden Suriye’nin Şinsar ve El Şayrat askeri üslerini vurdu.

Dünyanın gündemine oturan ABD’nin Suriye’yi vurduğu El Şayrat üssüne ait uydu görüntüleri de ortaya çıktı.  Görüntüler USS Porter ve USS Ross destroyerlerinden gönderilen Tomahawk uzun menzilli füzelerin  düştüğü an ve sonrasında neler olduğunu açıkça gösteriyor.

ABD yedinci yılına giren Suriye’deki iç savaşta ilk kez tek başına harekete geçti.  ABD Savaş gemilerinden Suriye’nin Şinsar ve El Şayrat hava üslerine 59 Tomahawk Cruise füzesi ateşlendi.

İdlib'de hafta içinde 70'den fazla insanın kimyasal saldırı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine  Pentagon Akdeniz'deki savaş gemilerinden Suriye'ye füze fırlattı.

İngiltere, Türkiye, Fransa, Japonya, Hollanda, Suudi arabistan, İsrail, Polonya ve Avustralya gibi devletler operasyona tam destek verdiklerini duyurdu.

Şam rejiminin müttefikleri Rusya ve İran ise ABD’nin saldırısına tepkili... İran’da gün boyu protestolar vardı.  İran Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplantıya çağırdı. BMGK bugün toplanıyor.

KİLİT İSİM KADIN AMİRAL

Dünyanın gündme maddesi olan ABD’nin Suriye’ye füze atmasında askerş hava üslerine gönderilen ‘Tomahawk’ların USS Porter gemisinin kaptanı amiral Andria Slough olduğu ortaya çıktı. Andria Slough’un 1998 yılında Deniz Kuvvetleri Akademisi’nden mezun olduğu belirtiliyor.

ABD’nin füze atağındaki bir diğer isimse USS Porter destroyeri ile aynı özelliklere sahip olan USS Ross gemisinin kaptanlığını yapan Amiral Russell J. Caldwell olarak gösteriliyor.

MİLLİYET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.