1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Uzlaşma Komisyonu Üyesi Kart: Blokaj Kalkarsa Temmuz'da Taslak Metin Çıkar
Uzlaşma Komisyonu Üyesi Kart: Blokaj Kalkarsa Temmuzda Taslak Metin Çıkar

Uzlaşma Komisyonu Üyesi Kart: Blokaj Kalkarsa Temmuz'da Taslak Metin Çıkar

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun CHP’li üyesi Konya Milletvekili Atilla Kart, yeni anayasa çalışmalarında mutabık kalınan madde sayısının 50’nin üstünde olduğunu belirterek, “CHP olarak Ramazan ayında da çalışmaya hazırız.

A+A-

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun CHP’li üyesi Konya Milletvekili Atilla Kart, yeni anayasa çalışmalarında mutabık kalınan madde sayısının 50’nin üstünde olduğunu belirterek, “CHP olarak Ramazan ayında da çalışmaya hazırız. Blokaj kaldırılırsa Temmuz ayı içinde taslak metin ortaya çıkabilir.” dedi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun CHP’li Üyesi Atilla Kart, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Yeni anayasa konusunda basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Kart, mayıs ayından bu yana önemli maddelerde gelişmeler sağlandığını dile getirerek, “Çok rahat bir şekilde mutabık kalınan madde sayısının 50’nin üstünde olduğunu ifade ediyorum.” diye konuştu.

AK Parti’nin, başkanlık önerisinin çalışmalar önünde blokaj oluşturduğunu söyleyen Kart, “Hükümet, artık karar vermeli. Anayasa yapımında dürüst ise bu konudaki blokajı kaldırmak gerekir. Bu sayede BDP’nin dile getirdiği bir takım maddelerin de dayanağı kalmayacaktır. Bir anda mutabık kalınan madde sayısının iki katına çıktığını göreceksiniz. CHP olarak Ramazan ayında da çalışmaya hazır olduğumuzu söylüyoruz. Blokaj kaldırılırsa Temmuz ayı içinde taslak metin ortaya çıkabilir.” dedi. İktidarı samimi olmamakla suçlayan Kart, “Başbakan anayasa masasını bir strateji masası olarak kullanmaktan vazgeçmelidir.” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin başkanlık önerisinin yasama, yürütme, yargı ve idare ile ilgili doğrudan 40 maddeyi ilgilendirdiğini aktaran Kart, “Biz 40 maddeyi müzakere edemiyoruz. Başkan taslağı dolaylı olarak 36 maddeyi ilgilendiriyor. Bir taraftan kalkıp başkan tasalığı ile anayasa masasını kilitliyorsun, bir taraftan mesafe alamıyoruz diyorsun. Bu iki yüzlü, riyakar bir siyasettir.” diye ifade etti.

Atilla Kart, başka bir soru üzerine ise sosyal medya ile ilgili cezai yaptırımlar anlamında özel bir düzenlemenin, sınırlı olan özgürlük alanlarının tümden kaldırılmasına yönelik faşizan bir girişim olacağını ileri sürdü.
CİHAN

Uzlaşma Komisyonu Üyesi Kart: Blokaj kalkarsa Temmuz'da taslak metin çıkar

Uzlaşma Komisyonu Üyesi Kart: Blokaj kalkarsa Temmuz'da taslak metin çıkar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.