1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Üzümlü İlçesinde Kentsel Dönüşüm Çalışması Başladı
Üzümlü İlçesinde Kentsel Dönüşüm Çalışması Başladı

Üzümlü İlçesinde Kentsel Dönüşüm Çalışması Başladı

Erzincan'ın Üzümlü Belediyesi tarafından ilçede yapılan çalışmalar ile ilçe daha modern bir görünüme kavuşuyor.

A+A-

Erzincan'ın Üzümlü Belediyesi tarafından ilçede yapılan çalışmalar ile ilçe daha modern bir görünüme kavuşuyor.

Belediyenin girişimleri neticesinde, Üzümlü ilçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları başlatılırken, belediye bünyesine kazandırılan yeni iş makineleri ile ilçede önemli çalışmalar yapılacak. Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, yapılan çalışmalar ile ilçenin çehresinin değiştiğine vurgu yaparak, “Üzümlümüz dünden çok daha iyi, yârin bugünden çok daha iyi olacak.” dedi.

Üzümlü Belediyesi tarafından ilçede yürütülen çalışmalar kapsamında, “Yeni Araç ve Makine Parkı Açılış Töreni” ile “Yeni Çarşı ve Meydan Kentsel Dönüşümü İçin Yıkım Başlangıç Töreni” düzenlendi. Araç ve makine parkını yenileme çalışmaları kapsamında 2 milyon TL’ye mal olan yeni iş makineleri ve hizmet araçlarının açılışı ile yaklaşık 9 milyon TL’ye bitirilmesi hedeflenen14 dönümlük alanda bir belediye hizmet binası, bir kültür evi, 22 adet işyeri, park, meydan ve yeşil alandan oluşan modern ve ihtiyaçlara uygun her türlü sosyal ihtiyacı bünyesinde karşılayabilecek donatılara sahip yeni çarşı ve meydan projesi açılış töreni yapıldı.

Üzümlü çarşı merkezinde düzenlenen programa Vali Abdurrahman Akdemir, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, belde belediye başkanları, daire amirleri ve davetliler katıldı.

Üzümlü’nün kentsel dönüşüm çalışmaları ve yeni çarşı ve meydan projesi ile şehre bürünen bir hale geleceğini ifade eden Üzümlü Belediye Başkanı Av. Sami Sertadım, “Kasım ayında başladığımız kamulaştırma çalışmaları ile yaklaşık 15 dönümlük alan belediyemizce kamulaştırılıp, çarşı projeleri kentsel tasarımları yapılmış ve bugün bu alanda yıkım çalışmaları başlayacaktır. Bizler bu hizmetlerle birlikte diğer TOKİ, asfalt, kaldırım, sebze hali gibi birçok çalışma ile Üzümlü bambaşka bir siluete büründü, bambaşka bir resim olmaya başladı. Bugün bunun finalini Üzümlü Çarşısının ıslah çalışması ile birlikte inşallah finalini yapıyoruz. Üzümlümüz dünden çok daha iyi, yârin bugünden çok daha iyi olacak.” açıklamasında bulundu.

ÜLKEDE SON 10 YILDA YAŞANAN GELİŞME ÜZÜMLÜ’DE DE HİSSEDİLİYOR

Törende konuşan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, son 10 yılda Türkiye’de yaşanan gelişimin Üzümlü’de de yaşandığını belirterek, şunları ifade etti: “Üzümlü Belediyemiz yeni aldığı iş makinelerinin açılışı ve kentsel dönüşümün startını vermiş durumda. Bildiğiniz gibi ülkemiz son 10 yılda sayın başbakanımızın liderliğinde gerçekten dünyaya örnek ve dünya ülkelerinin gıpta ile baktığı büyük bir dönüşüm ve gelişim gösteriyor. Hemen hemen her ilimizde üniversitemiz var, modern hava limanlarımız var, hızlı trenlerimiz var, eğitimde sağlığa, konuttan altyapıya, geniş parklardan büyük hastanelere gerçekten vatandaşımızın hizmetine sunulan ve bizlerinde alkışladığı çok büyük hizmetler var. Bunlar sadece Türkiye’nin büyük illerinde değil, Türkiye’nin her yerinde bu hizmetlerin olduğunu görüyoruz.”

Tören, kentsel dönüşüm proje çalışması kapsamında binaların yıkılması ve yeni araçların açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sona erdi. CİHAN

Üzümlü ilçesinde kentsel dönüşüm çalışması başladı

Üzümlü ilçesinde kentsel dönüşüm çalışması başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.