1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Uzundere Belediyesi'nden İki Kültürel Eser
Uzundere Belediyesinden İki Kültürel Eser

Uzundere Belediyesi'nden İki Kültürel Eser

Erzurum'un Uzundere Belediyesi, 'Lezzet Vadisi Çoruh'tan Uzundere Sofrası' ve Âşık Ümmani Can'ın hayat ve eserlerinin yer aldığı iki kitabı kültür yayınları arasında yayımladı.

A+A-

Erzurum'un Uzundere Belediyesi, 'Lezzet Vadisi Çoruh'tan Uzundere Sofrası' ve Âşık Ümmani Can'ın hayat ve eserlerinin yer aldığı iki kitabı kültür yayınları arasında yayımladı.

    Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, yaptığı açıklamada, Çoruh Vadisi'nde yer alan Uzundere ilçesinin, geleneksel yemek kültürünün yaşatılıp yeni nesilleri aktarılması amacıyla, 'Uzundere Sofrası' kitabı ile halk ozanı, 'Aşık Ümmani Can'ın' hayatı ve eserlerinin yer aldığı aynı isimli kitabı yayımladıklarını söyledi.

        Uzundere'nin Türkiye'nin önemli rafting merkezlerinden birisi olduğunu belirten Özsoy, "Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı sporcu ve turisti ilçemizde ağırlıyoruz. Zengin bir mutfak ve yemek kültürümüz var. Geleneksel yemek kültürümü tanıtmak, yaşatmak amacıyla 'Uzundere Sofrası' isimli kitabı yayımladık. Emekli öğretmen Neziha Özsoy'un hazırladığı için kitap ilçemizde önemli bir boşluğu doldurdu." dedi.

        Uzundere'de âşıklık kültürünün önemli isimlerinden merhum Aşık Ümmani Can'ın eserleri ve özgeçmişinin yer aldığı kitabın da belediye kültür yayınları arasında yayımlandığına vurgu yapan Özsoy, "Belediyemiz kültür ve sanatın gelişmesinde, değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasına büyük önem vermekte. Aşık Ümmani Can'ın torunu Ahmek Çakmakçı'ya hazırlattığımız kitap, 70 yaşında vefat eden ve ozanlık mesleğini en güzel şekilde icra eden Ümmani Can'ın aziz hatırasını yaşatmak istedik." diye konuştu.

        Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, önümüzdeki aylarda ilçeleriyle ilgili başka kültürel eserleri de yayımlamak için çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.