1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. VAH İZMİR'İM.. ALAÇATI PORT BALIKÇI BARINAĞI ÇIKTI!
VAH İZMİRİM.. ALAÇATI PORT BALIKÇI BARINAĞI ÇIKTI!

VAH İZMİR'İM.. ALAÇATI PORT BALIKÇI BARINAĞI ÇIKTI!

EGELİ ETKİHABER, MÜTHİŞ BİR DOSYAYI DAHA GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYOR!..

A+A-

VAH İZMİR'İM.. ALAÇATI PORT BALIKÇI BARINAĞI ÇIKTI!

İzmir'de usulsüzlük, yasa tanımazlık iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Başta kentlinin, kenti yönetenlerin, medyanın da duyarsızlığı buna eklenince, İzmir'in adeta her yeri kapanın elinde, gücünü bir yerlere dayamış sermayenin elinde kalıyor.

İşte son iddialardan biri de bugünlerde, Türkiye'nin en güzel turizm bölgelerinden Alaçatı'da yaşanıyor. Alaçatı Port ile ilgili iddialar adeta Türkiye'de yasa, kanun nerede dedirten cinsten. Temiz İzmir Derneği'nin araştırmalarına göre bir şirket, Alaçatı'ya lüks yatların yanaşacağı bir marina yapmak ister. Bu sayede milyonlarca lira para kazanacak olan şirket marina için kolları sıvar.

MARİNA YERİNE BALIKÇI BARINAĞI RUHSATI

Ancak şirketin karşısında zorlu bir süreç vardır. Çünkü yasalara göre, kıyılar halkın ortak kullanımına açıktır yani kısacası halkındır. Oysaki yapılacak marina ile kıyı kapanacak, güzelim devasa bölgeyi sadece ve sadece milyonlarca lira değerinde yatları olan zengin insanlar kullanacaktır.  Ama söz konusu şirketin yöneticileri yılmaz marina sevdalarından.

Marina için izin almak, ÇED raporlarından geçmek, bir hukuk ülkesinde oldukça zordur. Ancak burası İzmir, burası Türkiye. 'Mutlaka bulunur bir yolu' diye düşünülmüş olsa gerek koca marinanın yapılacağı yere balıkçı barınağı ruhsatı alınır. Sonrası malum. Balıkçı barınağına lüks yatlar demir atmaya başlar. Yalnız marinaya gelen yatlardan kazanç elde edilmeyecektir elbette. Marinanın içi de bir güzel yapılandırılarak işyerleri açılır, kiraya verilir. Balıkçı barınağı böylece son halini alır. İddialar doğruysa işte size bir İzmir klasiği, işte size bir Türkiye klasiği.. PES...!

TEMİZ İZMİR DERNEĞİ İŞİN PEŞİNDE..

Alaçatı Port ile ilgili iddiaları araştırıp İzmirlilerle paylaşan Temiz İzmir Derneği balıkçı barınağı ruhsatlı marina ile ilgili iddiaların peşinde…Dernek iddiaları yakında yargıya taşıyacak gibi. Bu arada İzmirliler devletinde konuya el atmasını, kocaman marinanın gerçekten de balıkçı barınağı ruhsatı ile nasıl açıldığını merak ediyorlar.

Türkiye'nin turizm cenneti Alaçatı da yaşanan ve kısa sürede İzmir'in gündemi haline gelen bu konudaki gelişmeleri Egeli Etki Haber köşemizde sizlerle paylaşacağız.

'EGENİN İMBATI ÜZERİNİZE OLSUN!...'

port-alacati_-585972.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.