1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vali Akdemir: Erzincan Eğitimde Başarıya Susadı
Vali Akdemir: Erzincan Eğitimde Başarıya Susadı

Vali Akdemir: Erzincan Eğitimde Başarıya Susadı

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, eğitim ve öğretimdeki başarıyı sadece akademik başarı olarak görmediklerini belirterek, "Erzincan tabiri caizse eğitimde başarıya susamış durumda.

A+A-

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, eğitim ve öğretimdeki başarıyı sadece akademik başarı olarak görmediklerini belirterek, "Erzincan tabiri caizse eğitimde başarıya susamış durumda." dedi.
Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonuyla 1. Genişletişmiş İl Zümre Başkanları Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, oluşturulan zümre grupları, il genelindeki eğitimin temel sorunlarını tespit ederek, sorunların aşılması noktasında tedbirler alacak.

Kültür Müdürlüğü Salonunda düzenlenen 1. Genişletişmiş İl Zümre Başkanları Çalıştayına Vali Abdurramhan Akdemir, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Erzincan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necati Fahri Taş, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

AMAÇ EĞİTİME KATKI SAĞLAMAK

Çalıştayın güzel amaç için yapıldığını ve burada alınacak sonuçların Erzincan başta olmak üzere ülke eğitimine katkı sağlamasını temenni eden Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, “Başarı kavramı özellikle hepimizin üzerinde durduğumuz ve ortaya koymayı amaçladığımız bir sonucu ifade ediyor. Çünkü milli eğitimin temel amacının, temel hedefinin, iyi bir vatandaş yetiştirmek olduğunu, öncelikli hedefi bunun sık sık deklare etmemize, yönetmeliklere, kanunlara yazmış olmamıza rağmen iyi bir vatandaş yetiştirmenin öncesinde, mutlaka başarılı sınav sonuçları alabilen bir vatandaş yetiştirmekmiş gibi bir algıyla bugün karşı karşıyayız. Bu da bizim üzerimize kurgulanan başarı beklentilerini sadece akademik ölçütlerle ortaya konulan, sınavlarda ilimizin Türkiye sıralamasını ortaya koyan bir sonuca doğru bizi götürüyor. Böyle baktığımızda kamuoyunun beklentilerine de bir cevap oluşturmak gereklidir. Çünkü ülkenin tümünde algı bu şekildedir. Bu algıdaki yanlışlıkları düzeltmek zaman alacaksa, bu kavramayı kısa vadede değiştirmek mümkün olmayacaksa, elbette ki biz burada da iyileştirme çalışmaları yapmak, bununla ilgili tedbirleri de almak zorundayız.” şeklinde konuştu.

'ERZİNCAN BAŞARIYA SUSAMIŞTIR'

Erzincan Valiliğinin en öncelikli alanının eğitim olduğuna dikkat çeken Vali Abdurrahman Akdemir de, “Biliyoruz ki diğer sektörlerdeki başarının ve başarısızlığın, temeli çalışmadır. Eğer burada bir başarı varsa diğer sektörlerde de başarı olacaktır. Eğer burada bir başarısızlık varsa diğer alanlarda da başarısızlığın bir zemini olacaktır. Eğitim, öğretim sadece akademik başarı değil, bunun farkındayız. Erzincan tabiri caizse eğitimde başarıya susamış durumda. Artılarımızı, eksilerimizi yani swot analizimizi yapıp, biz Milli Eğitim Müdürümüz ile bir araya geleceğiz. Sizle de bir araya gelerek, gerekli çalışmalar yapılarak, hedeflerimizi ortaya koyacağız. Bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. Erzincan’a eğitim alanında, onların beklentilerini karşılayacak bir başarıyı mutlaka vermemiz gerekiyor. Öbür türlü kendimizi Erzincan’a ifade etmemiz de mümkün görünmüyor. Sizlerden istediğim, gerek okullarda, gerekse veliler, okul aile birlikleriyle bir araya gelip, eğitimin paydaşlarıyla sizde bu çalışmayı yapın. Eğitimin paydaşlarını bir araya getirerek, bu sinerjiyi ortaya koymamız lazım. Erzincan eğitiminin iyi seviyelere gelmesi noktasında herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu yönde çalışmalar yapılacaktır” açıklamasında bulundu.





CİHAN

Vali Akdemir: Erzincan eğitimde başarıya susadı

Vali Akdemir: Erzincan eğitimde başarıya susadı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.