1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vali Ayvaz: 2012 Yılında Yatırım Hedefimizin Yüzde 83'ünü Gerçekleştirdik
Vali Ayvaz: 2012 Yılında Yatırım Hedefimizin Yüzde 83ünü Gerçekleştirdik

Vali Ayvaz: 2012 Yılında Yatırım Hedefimizin Yüzde 83'ünü Gerçekleştirdik

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, 2012 yılı için öngörülen 1 milyar 206 milyonluk yatırımın yaklaşık 1 milyar liralık kısmını, yani yüzde 83'ünü gerçekleştirdiklerini kaydetti.

A+A-

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, 2012 yılı için öngörülen 1 milyar 206 milyonluk yatırımın yaklaşık 1 milyar liralık kısmını, yani yüzde 83'ünü gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Vali Ayvaz, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nde kentte görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. 2012 yılını değerlendirdi. Mardin'in bölge illeri arasında en huzurlu ve güvenli bir şehir olduğunu belirten Vali Ayvaz, yaşanan huzur ve güvenin arkasından yatırımı getirdiğini anlattı.

2012 yılı için öngörülen 1 milyar 206 milyonluk yatırımın yaklaşık 1 milyar liralık kısmının, yani yüzde 83'ünü gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Ayvaz, "Milli eğitimde yapılan harcamalar 124 milyon 672 bin lira,
DSİ için 824 milyon liralık harcama yapıldı. Artuklu Üniversitesi için 7 proje için 8 milyon lira civarında yatırım yapıldı. İl Özel İdaresi 2012 yılı içinde tarım, ulaştırma ve içme suyu için toplam 40 milyon lira yatırımda bulundu. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü yollar için 55 milyon lira yatırımda bulundu. Devlet Hava Meydanları da 11 milyon liralık harcama yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü 4 projede 2012 yılı için 11 milyon liralık harcama yaptı." dedi

"TARİHİ DÖNÜŞÜM İÇİN ŞU ANA KADAR 21 MİLYON LİRA HARCADIK"

Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan çalışmaların büyük bir kısmının bitirildiğini belirten Ayvaz, şöyle konuştu: "2012 yılında keşif bedeli 140 milyon lira olan tarihi Dönüşüm Projesi için şu ana kadar 21 milyon lira harcadık. Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında sit alanı için hazırlanan projelerin büyük bir kısmı tamamlandı. Yaklaşık alt yapıya harcanan tutar 14,5 milyon lira. Üst yapı çalışmaları çoğu bitmiş durumda. Az para ile çok iş tamamladık." diye konuştu.

MARDİN KALESİ TURİZME AÇILIYOR

Mardin Kalesi'nin Milli Savunma Bakanlığı'nca Mardin Valiliği'ne tahsis edildiğinin altını çizen Vali Ayvaz, Kaleyi 3 safhada toplam 16 milyon lira ile turizme açmayı planladıklarını kaydederek şunları söyledi: Projenin ilk safhası olan ihaleye çıktık. Mardin kalesinin bize tahsisi yapıldı. Biz proje ihalesine çıktık. Projesi yapıldı. Şu anda anıtlar kurulunda onaylanmak üzere bekliyor. Kale 3 safhada yapılacak. Birincisi proje ihalesi, ikincisi güçlendirme, üçüncüsü ise restorasyon projesidir. Ondan sonra güçlendirme ihalesine çıkacağız. Bunun toplam maliyeti 16 milyon lira tutarında. Şu anda proje parasını verdik. Güçlendirme çalışmaları için 2,5 milyon lira paramız var. Hava radar mevzii oradan kalkacak. Sayın Başbakanımız Milli Savunma Bakanlığına talimat verdi. Radar karşı tepeye taşınacak."
CİHAN

Vali Ayvaz: 2012 yılında yatırım hedefimizin yüzde 83'ünü gerçekleştirdik

Vali Ayvaz: 2012 yılında yatırım hedefimizin yüzde 83'ünü gerçekleştirdik

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.