1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Cengiz, Midyat’ta Suriyeli Mülteciler İçin Kurulan Çadır Kenti Ziyaret Etti
Vali Cengiz, Midyat’ta Suriyeli Mülteciler İçin Kurulan Çadır Kenti Ziyaret Etti

Vali Cengiz, Midyat’ta Suriyeli Mülteciler İçin Kurulan Çadır Kenti Ziyaret Etti

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Midyat’ta Suriyeli mülteciler için kurulan çadır kenti ziyaret etti.

A+A-

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Midyat’ta Suriyeli mülteciler için kurulan çadır kenti ziyaret etti. Vali Cengiz, “Millet olarak onlara sahip çıkmak hem milli görevimiz hem de insanlık görevimizdir.” dedi.

    Suriye’de devam eden iç savaştan kaçan mülteciler için Midyat’ta 10 bin kişi kapasiteli kurulan çadır kente ilk kafile yerleşti. Çalışmaları yerinde incelemek ve bilgi almak amacıyla kamp alanını ziyaret eden Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, AFAD, Kızılay, Çevre ve Şehircilik yetkililerince karşılandı.

    Suriyeli sığınmacılar için ‘Misafirlerimiz’ nitelendirmesinde bulunan Vali Cengiz, insanlık namına bu sıkıntılı sürecin atlatılması için çaba harcandığını belirtirken, özverili çalışmalardan dolay Kaymakam Oğuzhan Bingöl’e ve diğer kurum personellerine teşekkür etti.

    Vali Cengiz, “Millet olarak onlara sahip çıkmak hem milli görevimiz hem de insanlık görevimizdir.” dedi. Kamp alanında herkesin üstüne düşen görevi titizlikle yapması gerektiğini işaret eden Cengiz, “ Bu güne kadar harcanan emeklerin zayi olmaması adına burada ki arkadaşlarımdan ricam hassasiyetle görevlerini ifa etmeleri yaşanabilecek olumsuzlukları önceden tespit edip tedbirlerini almalarını istiyorum. Bu işi yüzümüzün akıyla sürdürmek durumundayız. Denizi geçip derede boğulmayalım.” şeklinde konuştu.

    Vali Cengiz kamp alanı temaslarının ardından Midyat’tan ayrıldı.

    MİDYAT ÇADIR KENT

    Morabraham Manastırı arkasında, 340 dönüm arazi üzerinde kurulan kamp alanında; Sağlık Ocağı, 2 sondaj kuyusu, duşluklar, tuvaletler, çamaşırhane, bulaşıkhane, 3 adet alış-veriş merkezi, muhtar odası, TV izleme salonu, güvelik önemleri için karakol ve nöbetçi kulübeleri, kadın ve erkek mescitleri bulunuyor. 300 sığınmacının yerleştiği çadır kentte güvenlik önlemleri üst seviyede bulunurken, olası bir olumsuzluğa karşı itfaiye aracı ve ambulans hazır bekletiliyor. CİHAN

Vali Cengiz, Midyat’ta Suriyeli mülteciler için kurulan çadır kenti ziyaret etti

Vali Cengiz, Midyat’ta Suriyeli mülteciler için kurulan çadır kenti ziyaret etti

Vali Cengiz, Midyat’ta Suriyeli mülteciler için kurulan çadır kenti ziyaret etti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.