1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Coş: Bayrağı Üzerine Dolayarak Polise Taş Atanlar Vatansever Olamaz!
Vali Coş: Bayrağı Üzerine Dolayarak Polise Taş Atanlar Vatansever Olamaz!

Vali Coş: Bayrağı Üzerine Dolayarak Polise Taş Atanlar Vatansever Olamaz!

Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu, 11. dönem mezunlarını törenle uğurladı.

A+A-

Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu, 11. dönem mezunlarını törenle uğurladı. Törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, bayrağı üzerine dolayarak polise taş atanların vatansever olamayacağını söyledi.

Kamu düzeni, can ve mal güvenliğinin sağlanmasında polisin büyük bir görev üstlendiğini vurgulayan Vali Coş, düşünce ve ifade hürriyetinin aşılıp şiddete başvurulması, polise taş atılması, sopa ile saldırılması ve bütün bunlar yapılırken şanlı, şerefli Türk bayrağının istismar edilmesi tablolarına tahammül etmenin mümkün olmadığını dile getirdi. Vali Coş, “Şehitlerimizin aziz kanından rengini alan şanlı bayrağa üzerini dolayarak polise taş atmak, hatta yetmeyip çatılardaki kiremitleri polisin üzerine atmak vatanseverlik, iyi niyetli bir davranış değil.” dedi. Yanlış yapanların, yanlışlarını fark etmelerini isteyen Vali Coş, “Türk bayrağını şanla, şerefle yurdun dört bir yanında dalgalanmasını sağlayan en önemli kurumlardan ve anayasal haklarımızın teminatı olan kurumlardan birisi olarak şanlı, şerefli polis teşkilatımıza karşı bir takım iyi niyetli olmayan insanların yaptığı kışkırtmalara değerli vatandaşlarımızın itibar etmemelerini de önemle tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gösteri yaparken şiddeti kullanmanın demokratik bir hak olmadığının altını çizen Vali Coş, “Şiddetin başladığı yerde hak hukuk biter. Kanunsuzluk, kaos başlar. Bundan da hukuk düşmanları, demokrasi düşmanları istifade eder. Dolayısıyla herkesin dikkatli olması, duyarlı olması, sağduyulu olması gerek. İnsanların hukukun yanında, demokrasinin yanında ve bu kavramların savunucu olan Türk polis teşkilatının, Türk Jandarma Teşkilatı’nın yanında olması esastır. Bayrağımızın teminatı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin teminatı şanlı şerefli silahlı kuvvetlerimizle birlikte Türk Polis Teşkilatı’dır. Bundan dolayı göz bebeğimiz olan bu teşkilatlarımızı rencide etmek, haksız bir şekilde eleştirmek, saldırıya maruz bırakmak, teşkilat mensuplarının moral ve motivasyonlarını bozmak hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Herkesin dikkatli, ölçülü ve sağduyulu olmazı lazım.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.