1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vali Doğan: Gönül Elçisi Projesi Verenle Alanı Buluşturuyor
Vali Doğan: Gönül Elçisi Projesi Verenle Alanı Buluşturuyor

Vali Doğan: Gönül Elçisi Projesi Verenle Alanı Buluşturuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen 'Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'ne katılan Konyalı gönül elçileri, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın evsahipliğinde biraraya geldi.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen 'Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'ne katılan Konyalı gönül elçileri, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın evsahipliğinde biraraya geldi.

    Konya milletvekilleri Mustafa Kabakcı, Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, “Dünya’da yapılan istatistikler gösteriyor ki bizim kurumsal anlamda yardımlaşmamızı aksettirebileceğimiz mekanizmalar eksikliği nedeniyle sıralamamız oldukça gerilerde. İşte gönül elçisi projesi bu alandaki eksikliğimizi giderecek bir mekanizmadır, bir ulusal metottur. İnsanlar bundan sonra eğer gönüllü hizmet etmek istiyorlarsa bu kurumsal yapı üzerinde istedikleri insanlara ulaşabilirler. Konya’da biz bunu bir yazılımla gerçekleştirdik. 'Konyagonulelcileri.gov.tr' adresinden hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu yapı basit olarak bir tarafta gönül elçilerini bir tarafta da gönül elçilerinden yardım almayı bekleyen insanları buluşturmayı sağlayan bir yapıdır.” dedi.

    Toplantıya katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, gönül elçisi projesinde ilk başta odaklanacakları noktanın koruyucu aile hizmetleri olduğunu belirtti. Bakan Yardımcısı Asan, “Koruyucu aile Türkiye'de bilinmeyen bir sistem. Biz bunu biraz daha bilinsin şartları nedir, koruyucu aile ilgili farkındalık yaygınlaşsın istedik. Çünkü bizim kurumlarımızda şu an 14 bin çocuk bakılmaktadır. Türkiye genelinde şu an da bu proje sayesinde 2 bin 902 kişinin koruyucu aile olmak için başvuru yaptı. Biz de incelemelerini yaptık, 779 ailenin yeterlilik sahibi olduğunu belirledik ve bunlara devletin bakmakla yükümlü olduğu çocuklardan verdik. Şu anda 949 çocuğumuz koruyucu ailenin yanında. Konya’da ise 41 koruyucu ailemiz var. Bu sayının daha fazla olmasını bekliyoruz. Çünkü Konya, 10 bin 97 gönül elçisiyle gönül elçileri bakımından şampiyonlar listesinde.” diye konuştu.

    Türkiye genelinde 566 bin kişinin kendileriyle gönül elçisi olarak çalışmak istediğini de kaydeden Asan, ikinci projelerinin ‘ikinci şans’ adını verdikleri eğitimde seferberlik başlatmak olduğunu ifade etti.

    Toplantı, engelli semazenlerin yaptığı sema gösterimi ve flüt konserinin ardından 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi' konulu panelle devam etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Danışmanı Ayşe Keşir moderatörlüğünde, Eğitim ve Yayın Daire Başkanı Amber Türkmen ve Bakanlık Müşaviri Aygül Fazlıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı panelde, 'Gönül Elçileri' projesinin içeriği, amacı ve başlangıcından bu yana geçirdiği aşamalar ele alındı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.