1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Dr. Koçdemir: Günümüzün Yunus’unu Kaybettik
Vali Dr. Koçdemir: Günümüzün Yunus’unu Kaybettik

Vali Dr. Koçdemir: Günümüzün Yunus’unu Kaybettik

Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Eskişehir Acıbadem Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

A+A-

Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Eskişehir Acıbadem Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 22 Aralık 2010 tarihinden bu yana Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Kuru, bir yıldan bu yana akciğer kanseri nedeniyle tedavi görüyordu.

Eski Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir sosyal paylaşım sitesi üzerinden uzun süre birlikte çalıştığı Kuru için başsağlığı diledi. Koçdemir, “Devlet dergâhına hep dümdüz odun taşımış, günümüz Yunus'u güzel insan Em. Md. Naci Kuru vefat etti. Allah rahmet etsin, başımız sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

İl Emniyet Müdürü Kuru, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Eskişehir’i ziyareti esnasında aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Mide ve sırt ağrısı şikâyetiyle özel Sakarya Hastanesi'ne kaldırılan Emniyet Müdürü Kuru, yapılan tetkiklerde safra kesesinde taş olduğu belirlendi ve hemen ameliyata alındı. Ancak Kuru'nun yapılan tetkiklerinde akciğer kanseri olduğu belirlenmişti. Kuru, rahatsızlığının ortaya çıkmasının ardından sık sık rapor alarak Ankara ve Eskişehir'de çeşitli hastanelerde tedavi görüyordu. Kuru'nun son 3 aydan bu yana rahatsızlığının arttığı ve önceki günlerde de Eskişehir Acıbadem Hastenesi'ni kaldırıldığı belirtildi. Dün öğle saatlerinde de hastanenin yoğun bakım servisine kaldırılan Kuru'nun yaklaşık yarım saat önce hastalığına bağlı olarak hayatını kaybettiği kaydedildi.

Emniyet Müdürü Kuru’nun vefatının ardından sevenleri taziye mesajları yayımladı. Bir süre önce Eskişehir Valisiyken Merkez Valiliği'ne çekilen Dr. Kadir Koçdemir, uzun süre birlikte çalıştığı Kuru için sosyal paylaşım sitesi Twiter’dan taziye mesajı yayımladı. Koçdemir, “Devlet dergâhına hep dümdüz odun taşımış, günümüz Yunus'u güzel insan Em. Md. Naci Kuru vefat etti. Allah rahmet etsin, başımız sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

"İYİ ADAMLAR, İYİ ATLARA BİNİP GİTTİLER"

Eskişehir AK Parti Milletvekili Ülker Can ise Kuru’nun şehri her durumda menfaatini gözeten ve bir Eskişehirli duyarlılığı ile kenti koruyup kollayan örnek bir bürokrat olduğunu belirtti. Milletvekili Can, “Şehrimizin geleceği açısından verdiği katkılar için minnettarız. Mekânı cennet olsun.” dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, “İyi adamlar, iyi atlara binip gittiler.' Eskişehir Emniyet Müdürümüz Naci Kuru Hakk'a yürüdü. Mekanı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Eskişehirspor Yönetim Kurulu da resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Kuru’ya başsağlığı dileklerini iletti. Mesajda, “Eskişehir İl Emniyet Müdürü Sayın Naci Kuru'nun vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'dan rahmet, ailesine ve Emniyet Teşkilatı'na başsağlığı dileriz.” ifadeleri yer aldı.

İki çocuk babası Naci Kuru için yarın saat 11.30'da 3 yıldan bu yana görev yaptığı Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlenecek. Kuru'nun cenazesi daha sonra Sakarya'nın Pamukova ilçesine götürülerek burada kılınacak namazının ardından annesi Sabahat Kuru'nun mezarının da bulunduğu Merkez Mezarlığı'nda toprağa verilecek. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.