1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali, Göstericiler Tarafından Köprüden Atıldığı İddia Edilen Çocuğu Ziyaret Etti
Vali, Göstericiler Tarafından Köprüden Atıldığı İddia Edilen Çocuğu Ziyaret Etti

Vali, Göstericiler Tarafından Köprüden Atıldığı İddia Edilen Çocuğu Ziyaret Etti

Vali Hüseyin Avni Coş, Adana’daki Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında Kasım Gülek Köprüsü’nde bir gösterici tarafından atılması sonucu yaralandığı iddia edilen 12 yaşındaki 5.

A+A-

Vali Hüseyin Avni Coş, Adana’daki Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında Kasım Gülek Köprüsü’nde bir gösterici tarafından atılması sonucu yaralandığı iddia edilen 12 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Ferdi Ş.’yi tedavi gördüğü Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Konuyla ilgili hastanede basın mensuplarının sorularını cevaplayan Coş, dünkü göstericiler tarafından bir çocuğun Kasım Gülek Köprüsü’nde atıldığı bilgisi üzerine hastanelerde yapılan aramalarda yaralının bulunduğunu söyledi. 112 Acil Servis tarafından çocuğun hastaneye sevk edildiğini belirten Coş, “Alının ilk ifadesinde, bilgilerden ve diğer bulgulardan bu çocuğun göstericilerden birisi tarafından köprüden aşağıya atıldığı maalesef öğrenildi. Büyük bir üzüntü duyduk.” dedi. Dün gece müessif bir hadise yaşandığını ve Emniyet Müdürlüğü’ndeki bir komiserin demiryolu köprüsünden düşmek suretiyle ağır şekilde yaralandığını hatırlatan Coş, iki yaralıya acil şifalar diledi.

GÖZALTINA ALINAN GURUBUN BİRÇOK ADİ SUÇTAN KAYDI MEVCUT
Herkesin dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Coş, şunları söyledi: “Demokratik hakların şiddete başvurulmadan kullanılması gerekiyor. Şiddet ve vahşet olduğu zaman bunun adı demokratik hak olmaz. Bu yüzden fevkalade duyarlı olmak zorundayız. İşin için iyi niyetli olmayan şahıslar karışıyor. Nitekim polisin uyarılarına uymayan, taşkınlık yapan, sağa sola saldıran, taş atan bir gurup da gözaltına alındı. Bu grubun birçok adi suçtan da kaydının bulunduğunu öğrendik. Dikkat edilsin. Gösterilere katılan herkes iyi niyetli değil; bazıları da bulanık suda balık avlamaya, kardeşliği, birlik ve beraberliği zedelemeye çalışıyor.”

Düşünceleri şiddete başvurmadan, demokratik usullerle, güvenlik kuvvetlerinin uyarıları dikkate alınarak ve diğer vatandaşlar rahatsız edilmeden yansıtılmasını isteyen Hüseyin Avni Coş, “Adana ve Adanalıya yakışan bu. Yoksa bu tür manzaralar ülkemize zarar verir. Herkesi sağduyulu hareket etmeye davet ediyorum.” diye konuştu.

SAYIN DOKTOR ORADAKİ BİNLERCE KİŞİYE KEFİL Mİ?
Basın mensuplarının “doktorların çocuğun göstericiler tarafından atılmadığını söylediğine” dair soruyu ise Coş, “Bu adli bir olaydır. Adli olayın faillerinin, nasıl meydana geldiğini kolluk kuvvetleri ve cumhuriyet savcıları takip eder, soruşturur. Doktorlar tedavisini yapar, raporunu verir. Hiç kimse görev ve yetki tecavüzünde bulunmasın. Herkes görev sınırları içinde kalsın. Kimse o doktor, ona da bakarız… Doktorların böyle bir görevi yok. Olayın nasıl meydana geldiği konusunda bilgi vermek, doktorlara ait bir görev değildir.” cevabını verdi.
Amaçlarının kamuoyunu acı da olsa doğru bilgilendirmek olduğunu vurgulayan Coş, “Biz Adana’da bunu yapmaya çalışıyoruz, şeffaf olsun istiyoruz. Sayın doktor oradaki binlerce kişiye kefil mi? Göstericiler hiç suç işleyemez diyebilir mi? Ben binlerce polise kefil olamam, Emniyet Müdürü de kefil olamaz. Böyle bir şey olmaz. Her meslekte suç işleyen, her grupta yanlış yapan olabilir. O yüzden insanların böyle genelleyici ve suçu örtbas edici yaklaşımlardan uzak durması lazım. Yanlışı kim yaparsa yapsın yanlıştır. Hiç kimse yanlışa sahip çıkmaya kalkışmasın. Açık bir toplumdayız.”şeklinde konuştu.
CİHAN

Vali, göstericiler tarafından köprüden atıldığı iddia edilen çocuğu ziyaret etti

Vali, göstericiler tarafından köprüden atıldığı iddia edilen çocuğu ziyaret etti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.