1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Harput, 'Brandasız Yük Taşıyan Araçlar'a Karşı Emniyete Talimat Verdi
Vali Harput, Brandasız Yük Taşıyan Araçlara Karşı Emniyete Talimat Verdi

Vali Harput, 'Brandasız Yük Taşıyan Araçlar'a Karşı Emniyete Talimat Verdi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, brandasız yük taşıyan araçların karayollarında yaşattığı sıkıntılara yönelik ilgili birimleri alarma geçirdi. Vali Har...

A+A-

Bursa Valisi Şahabettin Harput, brandasız yük taşıyan araçların karayollarında yaşattığı sıkıntılara yönelik ilgili birimleri alarma geçirdi.

Vali Harput, trafik denetimlerinde gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve cezai işlemlerin yapılması hakkında, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na emir ve talimat verdi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na verdiği emir ve talimatlar doğrultusunda; “Karayolunda seyreden, kum, çakıl, taş, moloz vb. gibi malzeme taşıyan kamyon ve kamyonet tipi araçların örtüsüz, brandasız bir şekilde yük taşıması olası kazalara sebebiyyet vermekte, bu da telafisi mümkün olmayan can ve mal kaybına yol açabilmektedir.” uyarısında bulundu.

Vali Şahabettin Harput, ‘Karayolları Trafik Kanunu'na göre karayolunda trafikte taşımacılık yapan araçların taşıdığı yük nedeniyle trafiği tehlikeye düşürmesi, taşıdığı malzemelerin yola dökülmesi, saçılması ve yasal ölçüler dışında taşıma yapmasının yasak’ olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: “Yükün karayoluna değecek, düşecek, dökülecek, saçılacak, sızacak, akacak, kayacak, gürültü çıkaracak şekilde yüklenmesi durumunda trafik idari para cezası uygulanacak. İlgili kanun ve yönetmelik hükümlerine uymadığı tespit edilen araçların ise gerekli şartlar sağlanıncaya kadar trafikten men edileceği hüküm altına alınmıştır.”

Sanayileşmede Türkiye'de 4'üncü sırada yer alan Bursa’da özellikle inşaat sektörünün çok hızlı büyümesi ile kentte bu alanda iş yapan taşımacılık şirketlerine ait araçların bu şekilde ciddi can ve mal kaybına yol açacak kazalara davetiye çıkardıklarına dikkat çeken Vali Harput, “Özellikle yaz mevsiminin başladığı bu günlerde söz konusu sıkıntı daha da artmaktadır. Bu durumun önüne geçmek açısından ilimizde yapılan trafik denetimlerinde gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve yukarıdaki hükümlere aykırı taşımacılık yapanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını önemle rica ederim.” talimatını verdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.