1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vali Kemelek: Türkçenin Dünyada Konuşulur Hale Gelmesi Bizi Mutlu Ediyor
Vali Kemelek: Türkçenin Dünyada Konuşulur Hale Gelmesi Bizi Mutlu Ediyor

Vali Kemelek: Türkçenin Dünyada Konuşulur Hale Gelmesi Bizi Mutlu Ediyor

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, “Türk kültür, medeniyetinin ve dilinin gittikçe canlanması ve bütün dünyada konuşulur hale gelmesi bizi oldukça mutlu...

A+A-

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, “Türk kültür, medeniyetinin ve dilinin gittikçe canlanması ve bütün dünyada konuşulur hale gelmesi bizi oldukça mutlu ediyor." dedi.

Tekirdağ'da 9 Haziran günü Sahil Festival Alanı'nda yapılacak 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'yla ilgili basın bilgilendirme toplantısı Rodosto Otel’de yapıldı. Toplantıya Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Tekirdağ Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Zübeyir Kemelek, Türkçe Olimpiyatları il etkinliğinin Tekirdağ’da ikinci kez yapılacak olmasının kendisini memnun ettiğini belirtti.

Dünyanın birçok ülkesinden Türkçe Olimpiyatları'na katılan çocukları yetiştiren öğretenlere şükranlarını ifade eden Kemelek, şöyle konuştu: "Türk kültürü ve dili çok eskilere dayanmakta. Bu gün dünyada 7 bin civarında konuşulan dil kaldı ve her yıl da yavaş yavaş unutulan diller bulunmakta. Bu çerçevede baktığımız zaman Türk kültür, medeniyetinin ve dilinin gittikçe canlanması ve bütün dünyada konuşulur hale gelmesi bizi oldukça mutlu etmekte. Özellikle valiliğimiz olarak böyle bir organizasyona destek vermekten dolayı mutluluk duymaktayız. Bir dilin gelişmesinde folklor ve edebiyat dalında o dilin kullanılması çok önemli. Bu gençler, hem folklor, hem şiir ve edebiyat dalında Türkçeyi ne kadar güzel kullandıklarına şahit oluyoruz. Bu nedenle bu gençlerimizi yavrularımızı bağrımıza basıyoruz."

Toplantıda, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın tanıtım sunumu gerçekleştirildikten sonra Tekirdağ'da yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verildi.

9 Haziran'da Sahil Festival Alanı'nda yapılacak etkinlikte Amerika, Kenya, Bangladeş, Fransa, Güney Afrika, Uganda, Irak ve Arnavutluk gibi 22 ülkeden çocuk şarkı, halkoyunu ve özel becerileri ile gösteri sunacak.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.