1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Mutlu: Gezi Parkı’na Müdahale Olmayacak
Vali Mutlu: Gezi Parkı’na Müdahale Olmayacak

Vali Mutlu: Gezi Parkı’na Müdahale Olmayacak

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Meydanı'na yapılan müdahaleyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

A+A-

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Meydanı'na yapılan müdahaleyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Vali Mutlu, “Çalışma tamamlanmıştır. Gezi Parkına müdahale olmayacağını tekrar ifade etmek istiyorum.” dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu bu sabah erken saatlerde Taksim'de yaşananlara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Valilik binasında düzenlenen toplantıya Vali Mutlu ile birlikte İstanbul emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul İl Jandarma Komutanı Mehmet Artar’da katıldı. Vali Mutlu, Taksim'deki Atatürk Heykeli ve AKM üzerinde asılı olan pankart, döviz, resim ve bunun benzeri materyallerin kaldırılmasına yönelik ve sadece bu amaca matuf olmak üzere emniyet birimleri tarafından bir çalışma gerçekleştirildiğini belirtti.

Vali Mutlu, şöyle konuştu: "Bu paylaşımlarda ifade edildiği gibi kesinlikle Gezi Parkı ile ilgili orada bulunan insanlara, gençlere yönelik herhangi bir müdahalenin olmayacağı, bu müdahale kapsamında, Taksim'e yönelik de herhangi bir müdahale yaklaşımı içinde bulunmadığımızı ifade ettik. Bu çerçevede şu ana kadar gayretlerimizi yoğun bir şekilde sürdürdük ve gerek Atatürk Anıtı gerekse Atatürk Kültür Merkezi (AKM), alan etrafında bulunan önemli miktardaki ifade etmiş olduğum materyaller toparlandı. Herkesin gördüğü gibi bazı münferit grupların çatışmaya girmeye çalıştıkları ve yer yer polisimizle çatıştıkları görülmüştür. Bunlara gerekli müdahale yapılmıştır. Marjinal grupların daha büyük çaplı çatışma ortamına fırsat verilmedi. Kontrollü duruşumuza devam ediyoruz. Atatürk Anıtı ve AKM materyallerden temizlendi. Bu bekleyişimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

'UFAK YARALANMALAR SÖZ KONUSU'

Vali Mutlu, çalışmalar sırasında yaşan olumsuzlukları şöyle ifade etti: “Şu anda hastanelerde yaralı olarak tedaviyi gerektirecek herhangi sıkıntı olmamıştır. Ama tabi ki çatışmaların getirmiş olduğu ufak yaralanmalar berelenmeler söz konusu. Polis aracımızın molotoflarla yakılmasına kadar alanda bizlere karşı sürekli olarak eylem gerçekleştirmeye çalışan kişilere karşı gözaltı işlemi yapılmıştır.”

Vali Mutlu, Gezi Parkı'nda çevreci bir yaklaşım içerisinde başlatılan girişimlerin sonucunda Atatürk heykeli ve AKM’nin, pek çok legal veya illegal kuruluşun reklam panosu haline dönüştürüldüğünü dile getirdi. Bu tablonun, milletin gönlünde üzüntüye sebebiyet verdiğini hatırlatan Vali Mutlu, şunları kaydetti: “Dünya kamuoyu efkar-ı umumiyesi açısından da bu görüntüler ülkemiz imajına, İstanbul'un imajına da ciddi sıkıntı yaratmaktaydı. Bu gerekçelerle bunu toparlayabilmek ve Taksim Meydanı'nda ki bu görüntüyü normalleştirebilmek amacıyla yapmış olduğumuz çalışma tamamlanmıştır. Bu noktadan itibaren de Gezi Parkı'na yönelik hiçbir müdahalemizin söz konusu olmayacağını teyiden bir kez daha ifade etmek istiyorum."

Kamuoyunun da konuyla ilgili beklenti ve dileklerinin bu yönde olduğunu bilerek hareket ettiklerini anlatan Mutlu, şöyle devam etti: Özellikle Gezi Parkı'ndaki kalan gençlerin bu çatışma ortamına çekilmek istenmesi yönündeki kışkırtıcı tahrik ve sözlere gençlerin itibar etmemiş olması, uyarılarımız doğrultusunda Gezi Parkı'nın dışına çıkmayarak orada beklemiş olmaları ve Taksim Meydanı'ndan polisimizle güvenlik güçlerimizle çatışmaya girmek isteyen gruplara bu manada prim vermemiş olmalarını fevkalade anlamlı ve değerli buluyoruz. Bu vesileyle daha önce ifade ettiğim gibi bu yaklaşımlarıyla polisimize yardımcı olan bu tutumlarını dikkatle takip ettiğimizi ve onlara teşekkür ettiğimizi söylemiştim. Bunu bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istiyorum."

Sosyal medyaya da dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Vali Mutlu, “Sosyal medyayı kışkırtmak için kullananlar vardır. Uydur uydur yaz durumu vardır. Bundan sonraki süreçte yeni baştan böyle görüntülere izin vermeyeceğiz. AKM ve Atatürk Anıtını reklam panosu görüntüsünden kurtardık.” diye konuştu.

Kendilerinin de Gezi Parkı’na gidebileceklerini ifade eden Vali Mutlu, gençlerle farklı şekildeki temaslarımız sürdüğünü söyledi. Bugünkü duruşları açısından Gezi Parkı’nda bulunanlara teşekkür eden Vali Mutlu, “Gerçekten bugün güzel bir duruş sergileyip, eylemci gruplardan kendilerini ayırmışlar ve polisimize bu duruşlarıyla katkı sağladılar. Orayla ilgili duygularımızı paylaşmıştık. Uygun bir şekilde ya da onlar bizi ziyarete gelerek görüşmeyi sağlayabiliriz.”
CİHAN

Vali Mutlu: Çalışmamız tamamlandı, Gezi Parkı’na müdahale olmayacak

Vali Mutlu: Çalışmamız tamamlandı, Gezi Parkı’na müdahale olmayacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.