1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Öztürk: Türkçe Olimpiyatları’yla Gurur Duyuyoruz
Vali Öztürk: Türkçe Olimpiyatları’yla Gurur Duyuyoruz

Vali Öztürk: Türkçe Olimpiyatları’yla Gurur Duyuyoruz

Erzurum’da 10 Haziran’da düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları İl Etkinliği’yle ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

A+A-

Erzurum’da 10 Haziran’da düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları İl Etkinliği’yle ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi. Erzurum’daki şölene 20 ülkeden 70 öğrenci katılacak. Vali Sebahattin Öztürk, başarılı bir grafik çizerek devam eden olimpiyatların gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Atlama Kuleleri’nde düzenlenen toplantıda, Antalya valiliğine atanan eski Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Türkçe Olimpiyatları’yla ilgili düşüncelerini paylaştı. Her yıl Haziran’da ülke genelinde bir festival havası oluştuğuna işaret eden Öztürk, bu festivalin 7’den 70’e her kesimden insanın birlikte zaman geçirmesini sağladığını aktardı.

Türkçe Olimpiyatları’nı, Türkiye kültürünü ve Türkçeyi dünyaya yayma, evrensel hale getirme düşüncesinin bir ürünü olarak değerlendiren Öztürk, “Bugüne kadar da başarıyla geldi. Erzurum’da önceki yıllarda ciddi organizasyonlar yapıldı. Stadyumlar doldu. İnsanlar bu işe sadece bir olimpiyat değil, aynı zamanda bir festival algısıyla da yaklaşıyor. 10 binlerce insan bu festivale iştirak ediyor. Erzurum’da bu kadar insanı bu amaçla toplamak o kadar da kolay değil, bu sene de stadyumun dolu dolu olacağını düşünüyoruz. 10 Haziran’da Erzurum’da bir festival havası oluşacak. O tarihte burada olmayacağım ama eğlenceli bir şenlik halinde geçeceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Erzurum gibi şehirlerde bu tür etkinliklerin çok fazla olmadığına değinen Öztürk, “Herkesin güzel bir zaman geçireceği ortam oluşuyor. Bu, takdire şayan bir durum. Havanın sıcak olmasını temenni ediyoruz. Çünkü Erzurum’da akşamları biraz serin oluyor.” dedi.

Kamu olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade eden Öztürk, bütün Erzurum’un iyi bir organizasyon için emek verdiğini anlattı. Olimpiyatların artık gelenek haline geldiğini aktaran Öztürk, işlerin geçmiş yıllara nazaran daha kolay yürüdüğünü belirtti.

Türkçe Olimpiyatları’nın büyük bir kültür organizasyonu olduğuna işaret eden Öztürk, “Dünyada evrensel nitelikte çok fazla dil yok. Türkçe de onlardan bir tanesi, neden olmasın? Yeryüzünde 200 milyonu aşkın insan Türkçe konuşuyor. Bunu dünyanın dört bucağına yaydığımız takdirde Türkçenin de evrensel bir dil olması için hiçbir engel yok. Bu bakımdan Türkçe Olimpiyatları’yla gurur duyuyoruz, duymalıyız. Bu büyük inanç, emek ve düşünce hareketi. Bunu düşünen ve uygulayanlara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Aziziye Koleji Mezunları Derneği (AZMEDR) ve İl Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Selim Ay ise Erzurum’da yapılacak program hakkında bilgi verdi. Ay, “10 Haziran’daki il etkinliğine 20 ülkeden 70 öğrenci katılacak. Çift Minareli Medrese önünde karşılama töreni hazırlanacak. Öğrenciler araç konvoyu eşliğinde şehirde dolaştırılacak. Aynı gün içinde protokol ziyaretleri gerçekleştirilecek. Programdan önce Kazım Karabekir Stadyumu’nda provalar yapılacak. Asıl programın ise 20.30’da başlaması planlanıyor. Bu bayram havasını hep birlikte teneffüs edeceğiz. Bu yıl Erzurumlular olarak bu meseleyi daha iyi sahipleneceğimizi düşünüyoruz.” dedi. Toplantıda, Türkçe Olimpiyatları’nın 11 yıllık serüvenini anlatan tanıtım videosu da gösterildi.



CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.