1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vali Şahin: Gazeteciler, İşimizin Kolaylaşmasına Vesile Oluyor
Vali Şahin: Gazeteciler, İşimizin Kolaylaşmasına Vesile Oluyor

Vali Şahin: Gazeteciler, İşimizin Kolaylaşmasına Vesile Oluyor

Malatya Valisi Vasip Şahin, Görevimizi yaparken basınımızın yapıcı tenkitlerini bekliyor, bize gösterdiği noksanları, işaret ettiği eksiklikleri tamamlamaya ve onların düzeltilmesini sağlamaya çalışıyoruz.

A+A-

Malatya Valisi Vasip Şahin, Görevimizi yaparken basınımızın yapıcı tenkitlerini bekliyor, bize gösterdiği noksanları, işaret ettiği eksiklikleri tamamlamaya ve onların düzeltilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu noktada gazeteciler, bizim işimizin de kolaylaşmasına vesile oluyor." dedi.

Malatya’da, Beşer Eğitim Kurumları ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği programda, gazeteciler eğlendi. Özel Turgut Özal İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinliğe; Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, MGC Başkanı Haydar Karaduman, Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer, Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Başkanı Muzaffer Erşan ve gazeteciler katıldı.

Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Gazetecilere başarılı bir yayın hayatı dileyen Şahin, 10 Ocak gününün aynı zamanda idarecilerin de günü olduğunu kaydetti. İki meslek grubunun, aynı günü kendi günleri olarak kutlamasının bu iki grubun ne kadar ayrılmaması, bir arada çalışması gerektiğini gösterdiğini ifade eden Şahin, "Görevimizi yaparken basınımızın yapıcı tenkitlerini bekliyor, bize gösterdiği noksanları, işaret ettiği eksiklikleri tamamlamaya ve onların düzeltilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu noktada gazeteciler, bizim işimizin de kolaylaşmasına vesile oluyor. Bu noktada basın emekçilerini yol arkadaşı görürüz. Bizi tamamlayan, destekleyen kurumlar olarak görürüz." diye konuştu.

Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer de medya çalışanlarının zor şartlarda çalışarak, kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirdiklerini belirtti. Gazetecilerin çalışma koşullarının zorluğunu dikkate alarak, yorgunluklarını atmaları amacıyla cemiyet ile birlikte bu programı düzenlediklerini anlatan Göçer, “Gerçekten medya mensupları bazen eğlenceli, sıklıkla koşuşturmaca içinde, zaman zaman da üzücü olaylara maruz kalarak görevlerini yerine getiriyor. Kamuoyunu bilgilendirme işlevini hakkıyla sağlayan gazetecilere bir gün de olsa böyle stres atmalarına olanak vermek bizim içinsevindirici.” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise basın sektöründe emek ortaya koyan tüm gazetecilerin gününü kutladı. Medya çalışanlarının, çalışırken birçok güçlükle karşılaşarak insanları bilgilendirme görevini ifa ettiklerini vurgulayan Karaduman, bu yüzden gazetecilere yıpranma haklarının yeniden verilmesi, çalışma koşulları güvence altına alınması gerektiğini ifade etti.

Etkinlikte; Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından şehre sundukları katkılar nedeniyle Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer ile MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan’a şilt takdim edildi. Vali Şahin ve Başkan Yardımcısı Mumcu’ya, şiltlerini Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman, MAKİAD Başkanı Erşan’a Cemiyet Başkan Yardımcısı Kemal Deniz, Zeki Göçer’e de Cemiyet Sekreteri Ali Er ile Cemiyet Yönetim Kurulu üyesi Duran Özkan tarafından verildi.

Çiğköfte ikramının yapıldığı etkinlikte, Şanlıurfa’dan gelen ‘Urfalı Kazım ve Ekibi’ isimli sıra gecesi grubunun seslendirdiği türkülerle strest atıldı. Gazeteciler Günü dolayısıyla etkinliğe katılanlara gül hediye edildi.

CİHAN

Vali Şahin: Gazeteciler, işimizin kolaylaşmasına vesile oluyor

Vali Şahin: Gazeteciler, işimizin kolaylaşmasına vesile oluyor

Vali Şahin: Gazeteciler, işimizin kolaylaşmasına vesile oluyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.