1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vali'den açıklama geldi
Validen açıklama geldi

Vali'den açıklama geldi

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle öğrenciler okulların tatil edilip edilmediğini merak ediyor..

A+A-

İstanbul Valisi Vasip Şahin: "Okulların tatil edilip edilmemesi ile ilgili kararımızı akşam saatlerinde vereceğiz" dedi.

Tüm yurt soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. İstanbul'da kar yağışı dün gece başladı. Gün için aralıklarla kar yağışı etkisini sürdürdü. Öğrenciler kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesini bekliyor.

İstanbul Boğazı, yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle gemi trafiğine kapatıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, çift yönlü yapılan gemi trafiğine kapatma uygulaması, saat 12.35'te başladı.

Kar yağışlarının etkisini artırarak Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Aksaray, Niğde, Malatya ile Sivas'ın batısı ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde yarın kuvvetli ve yer yer yoğun olmasının beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde, bazı bölgeler için kuvvetli kar yağışı ve zirai don uyarısı yapıldı.

Bugün başlayan kar yağışlarının etkisini artırarak Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Aksaray, Niğde, Malatya ile Sivas'ın batısı ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde yarın kuvvetli ve yer yer yoğun olmasının beklendiği ifade edildi. Cuma gününe kadar devam etmesi beklenen kar yağışının ulaşım başta olmak üzere meydana getirebileceği olumsuzluklara, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Açıklamada, özellikle zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde, gece ve sabah saatlerinde olmak üzere, yarından başlayarak 21 Şubat Cumartesi gününe kadar genelde hafif, perşembe günü Ege kıyıları ile kıyıların hemen iç kesimlerinde ise orta derecede zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.