1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Valiliği’nin Genelgesine Rağmen Adana’da Cumartesi Günü Eczaneler Kapalı
Valiliği’nin Genelgesine Rağmen Adana’da Cumartesi Günü Eczaneler Kapalı

Valiliği’nin Genelgesine Rağmen Adana’da Cumartesi Günü Eczaneler Kapalı

Adana Valiliği'nin 'cumartesi de dâhil haftanın 6 günü ve öğle tatili olmaksızın açık bırakılmasına' ilişkin kararına, eczanelerin genel olarak uymadı...

A+A-

Adana Valiliği'nin 'cumartesi de dâhil haftanın 6 günü ve öğle tatili olmaksızın açık bırakılmasına' ilişkin kararına, eczanelerin genel olarak uymadıkları belirlendi. Valiliğin genelgesi doğrultusunda bir alışveriş merkezinde faaliyet gösteren eczanenin açık tutulması ise memnuniyetle karşılandı.

Cumartesi günü hizmet veren eczacı Hasan Organgil, İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Şubesi’nin hasta ve hasta yakınlarının şikâyetlerini dikkate alarak 'cumartesi ve öğlen tatili uygulamasının' kaldırılması meselesinin gündeme getirildiğini söyledi.

Adana Valiliği’nin bu talebi yerinde bularak, 29 Mayıs 2012’de Eczacılar Odası’na bildirdiğini hatırlatan Organgil, 1 Haziran itibariyle eczanelerde yeni düzenlemenin hayata geçirildiğini kaydetti. Görebildiği kadarıyla nöbetçi eczanelerin dışında bir kendilerinin açık olduğunu dile getiren Organgil, “Bundan sonra da bu genelgeye göre hareket edeceğim.” dedi.

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Antalya, Eskişehir ve Kayseri gibi büyük illerde serbest eczanelerin hafta içi ve cumartesi günleri öğle saatleri de dahil olmak üzere tüm gün vatandaşlara ilaç hizmeti verdiğini dile getiren Organgil, “Türkiye’de büyük şehirler içerisinde bir tek Adana’da öğlen tatili ve cumartesi günleri eczaneler kapalı. Bu kentte 25 yıl önce alınan bir genel kurul kararı. O tarihte ilin nüfusu 350–400 bin. Ama şimdi nüfusumuz 2 milyonu aşmış. Sıcak hava nedeniyle hafta sonları için bu karar alınmış. Düşünün kucağında bebeğiyle bir kadın tedavi sonrası saat 12.00–13.00 arası eczaneden ilaç alamıyor. Mecburen bir nöbetçi eczane bulması gerekiyor. Aracı olmayan biri oraya nasıl gidecek? Valilik bu şikayetleri dikkate alarak, bu kararı almış. Bence de çok doğru adım atılmış.” şeklinde konuştu.

Değişen şartlara göre bazı içtihatların yenilenmesi gerektiğinin altını çizen Hasan Organgil, birçok eczanenin bu karara uymamasını ‘eski bir alışkanlık’ olarak değerlendirdi.

Eczacıların önemli bir bölümünün bayanlardan oluştuğunu ve bunun için ekstradan personel istihdam edilmesi gerektiğini anlatan Organgil, şöyle devam etti: “Bayanların çocuk ve benzeri nedenlerle hafta sonları tatil yapıyor. Ayrıca aile sağlık merkezleri de cumartesi günleri çalışmıyor. Dolayısı ile reçete yoğunluğu olmadığı için zayıf geçiyor. Ama artık hafta sonları 11–12 nöbetçi eczane ile bu hizmeti sunmak mümkün değil. Artık haftanın 7 günü bütün özel hastaneler çalışıyor. Hastalar mağdur oluyordu. Valilik kamu menfaatine bu konuya neşteri vurdu. Biz de her cumartesi açık olacağız.”

Eczaneye eşi ve çocuğu ile ilaç almaya gelen Esin Gülümser ise halkın gerektiğinde ilaca ulaşması açısından cumartesi ve öğlen tatilinde eczanelerin açık olmasının güzel bir girişim olduğunu belirtti. Bu fırsatı tanıyan herkese teşekkür eden Eyüp Ceylan ise “Sağlıkta tatil olur mu?” diye sordu.

Adana Eczacılar Odası Başkanı Ersun Özkan ise yasal prosedür içinde hareket ettiklerini belirterek, konuyla ilgili önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklama yapacaklarını kaydetti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.