1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Van, Türkçenin Çocuklarını Bekliyor
Van, Türkçenin Çocuklarını Bekliyor

Van, Türkçenin Çocuklarını Bekliyor

Bu yıl ‘Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla yola çıkan ‘11. Dil ve Kültür Festivali’ Van Şöleni, 10 Haziran’da Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda yapılacak.

A+A-

Bu yıl ‘Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla yola çıkan ‘11. Dil ve Kültür Festivali’ Van Şöleni, 10 Haziran’da Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda yapılacak. Festivali organize eden Van Kültür Sanat Derneği’nin ev sahipliği yapacağı etkinliğe 25 ülkeden 90 öğrenci katılacak. 20 binden fazla vatandaşın katılması beklenen festivalde çok sayıda Kürtçe şarkı da yer alacak.

    Van’da 10 Haziran’da düzenlenecek 11. Dil ve Kültür Festivali Van Şöleni için Van Kültür Sanat Derneği, basın toplantısı düzenledi. Van-Şişli Öğretmen Evi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kültür Sanat Derneği Başkanı İsmail Topçuoğlu, festivale 25 ülkeden 90 öğrencinin seslendireceği türkü, şarkı, şiir ile Vanlılara unutulmaz bir gece yaşatacağını söyledi.

    Van’ın son yıllarda eğitim, sağlık, ticaret, turizm, kentleşme, ulaşım gibi tüm konularda gelişen güzel bir kent haline geldiğini belirten Topçuoğlu, “Kente geleneksel olarak yapılagelmekte olan fuar ve festivaller de ayrı bir değer olarak insanımıza ve kentimize yansımaktadır. Bu sayede Van, yediden yetmişe tüm sakinlerinin ve sevenlerinin nezdinde dünya ölçütünde bir yaşam merkezi konumuna yükselmiştir. İlimizde bu özel konumunu, 11.’si yapılacak olan Dil ve Kültür Şöleni ile taçlandıracaktır.” dedi.

    Dil ve Kültür Şöleni'ne bu sene 140 ülkeden 2 bin öğrencinin katılacağını hatırlatan Topçuoğlu, “Sevginin, kardeşliğinin, hoşgörünün, iyiliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın adı olan Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni, yeni bir Van, yeni bir Türkiye ve yeni bir dünya, tasavvurunun da yansımasıdır. Somut nişanesidir. Bu dil, kan ve gözyaşının eksik olmadığı dünyamızda özellikle de bölgemizde insanlığın önemli azığıdır.” diye konuştu.

    Etkinliğe başta Vanlılar olmak üzere herkesi davet ettiğini aktaran Topçuoğlu, şölene 20 binden fazla vatandaşın katılmasını beklediklerini söyledi. CİHAN

Van, Türkçenin çocuklarını bekliyor

Van, Türkçenin çocuklarını bekliyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.