1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Van Çocuk Evleri'ndeki Çocuklar, Şenlikle Gönüllerince Eğlendi
Van Çocuk Evlerindeki Çocuklar, Şenlikle Gönüllerince Eğlendi

Van Çocuk Evleri'ndeki Çocuklar, Şenlikle Gönüllerince Eğlendi

Van’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar düzenledikleri şenlikle gönüllerince eğlendi.

A+A-

Van’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar düzenledikleri şenlikle gönüllerince eğlendi. Erciş’in Balık Bendi’ndeki şenlikte inci kefali göçünü de izleyen çocuklar bir yıllık ders çalışma yorgunluklarını oynadıkları yumurta yarışı, çuval yarışı ve halat çekme yarışıyla attı.

    Van Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Van Çocuk Evleri sakinleri geride bıraktıkları eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu atmak için Çocuk Evleri Şenliği düzenledi. Sabahın erken saatlerinde servislerle evlerinden alınan yaklaşık 105 kişi Erciş balık bendine hareket etti. Şenliğe Bendimahi Irmağı kenarında kahvaltıyla başlayan çocuklar, gün boyunca oynadıkları oyunlarla eğlendi.

    Evler arasında yapılan halat çekme yarışması ve futbol müsabakasında birinci olanlara küçük hediyeler verildi. Yaş gruplarına göre yapılan çuval ve yumurta yarışmasında ise komik anlar yaşandı. Şenlik hakkında kısaca bilgi veren Van Çocuk Evleri İl Kordinatoru M. Tarık Mataracı, Van’da bulunan 13 çocuk evinde 70 çocuğun bulunduğunu söyledi.

    Çocukların aynı zamanda öğrenci olduklarından dolayı küçük bir karne hediyesi olarak böyle bir etkinlik yapmaya karar verdiklerini aktaran Mataracı, “Yıl boyunca ders çalışan öğrencilerimiz hem yorgunluklarını atsın hem de diğer evlerde kalan arkadaşlarıyla kaynaşsın istedik. Bu kapsamda öğrencilerimiz ve onlarla ilgilenen arkadaşlarımızla inci kefali göçünün en güzel izlendiği yere geldik. Çocuklarımı bir yandan gönüllerince eğlenirken bir yönden de inci kefalinin kutsal yolculuğuna şahitlik yapmış oldu. Bu şenliğimizi geleneksel hale getirerek her yıl okul bitiminden sonra gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

    Şenliğe katılan çocuklardan Nurullah Alagöz, Vanlı olmasına rağmen ilk defa inci kefali göçünü seyrettiğini ifade etti. Yapılan yarışmalarla gönlünce eğlendiğini aktaran Alagöz, bu tür etkinliklerin her sene yapılması talebinde bulundu.

    Çocuklardan Zozan Bozkurt ise şenlikte çok eğlendiğini belirterek, “Şenlik sayesinde diğer evlerde kalan arkadaşlarımız ve hocalarımızla birlikte oyunlar oynayıp güzel zaman geçirdik. Şenliğin okulların kapanmasından hemen sonra da olması ayrı bir güzel oldu. Çünkü yıl boyunca ders çalışıyoruz. Böyle bir etkinlikle hem yorgunluğumuzu attık hem de çok eğlendik.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Van Çocuk Evleri'ndeki çocuklar, şenlikle gönüllerince eğlendi

Van Çocuk Evleri'ndeki çocuklar, şenlikle gönüllerince eğlendi

Van Çocuk Evleri'ndeki çocuklar, şenlikle gönüllerince eğlendi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.