1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Van - İstanbul eroin hattına 3 darbe
Van - İstanbul eroin hattına 3 darbe

Van - İstanbul eroin hattına 3 darbe

“Altınboynuz” olarak tabir edilen ve Afganistan, Pakistan ile İran’da üzerinden getirilip Avrupa’ya nakledilen uyuşturucunun en önemli geçiş güzergahı olan Van-İstanbul eroin hattına Van polisi tarafından bir darbe daha vuruldu.

A+A-

24 saatte üç operasyonda, tam 100 kilo 930 gram eroin ele geçirildi!

Seri operasyonların ilki bir kargo şirketine düzenlendi. Kargo firmalarında denetleme yapan ekipler, şehir merkezindeki bir kargo firmasında kokuya duyarlı köpeklerle yaptığı aramada, dedektör köpek Efes’in tepki vermesi üzerine bir koli açılıp incelendi. İstanbul’a gönderilmek üzere kargoya verilen kolinin içerisinden 4 kilo 700 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucu dolu koliyi kargodan alacak olan şahıslarla ilgili soruşturma başlatan ve bir kişiyi gözaltına alan narkotik timleri, ikinci operasyonu ise bir TIR’a gerçekleştirdi. Durdurulan TIR’da narkotik köpeği Şila ile arama yapıldı. TIR’ın önce dorsesine ardından çekicisine yönlendirilen Şila, çekicinin şoför mahalinde bulunan bir yastığa tepki verdi. Açılan yastık içerisinden 4 kilo 170 gram eroin ele geçiren ekipler istikameti İstanbul olarak belirlenen TIR’ın şoförünü gözaltına aldı.

Konvoyda 92 kilo eroin

Son operasyon ise gece  bir konvoya düzenlendi. Konvoyu oluşturan dört araç ekipler tarafından takibe alındı. Van’a doğru seyreden araçlar şehre girmeden durdurulup yedi kişi gözaltına alındı. Emniyetin bahçesine çekilen dört araçta dedektör köpek Alfa ile arama yapıldı. Üç araca tepki vermeyen Alfa, bir araca tepki verdi. Aracın şoför kısmının tabanı söküldü ve zulalanan bölgeden 180 paket halinde 92 kilo 060 gram eroin ele geçirildi. Aynı aşirete mensup oldukları belirlenen yedi şüphelinin, polis kontrolünden kurtulmak için konvoy yöntemini denediği öğrenildi.

F.ZENGİN/MİLLİYET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.