1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Van Kahvaltı Sofrası Viking Meydanına Kurulacak
Van Kahvaltı Sofrası Viking Meydanına Kurulacak

Van Kahvaltı Sofrası Viking Meydanına Kurulacak

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın ünlü şehir meydanı hafta sonu gerçekleştirilecek Anadolu Kültür Günleri’ne hazırlanıyor.

A+A-

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın ünlü şehir meydanı hafta sonu gerçekleştirilecek Anadolu Kültür Günleri’ne hazırlanıyor. Bu yıl 4.sü gerçekleştirilecek etkinliğin, Anadolu’daki değişik kültürlerin Danimarka’daki tanıtımına katkıda bulunması hedefleniyor. Türkiye’nin ünlü müzisyenlerinin sahne alacağı etkinlikte ayrıca; mehter, semazen ve halk oyunları gösterileriyle Anadolu kültürünün değişik yönlerinin tanıtımı yapılacak.

Danimarka Türkiye İşadamları Derneği’nin (DATİAD) organize ettiği etkinlik tanıtımı Mariott Otel’de düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Anadolu Kültür Günleri Tertip Heyeti Başkanı Nail Ad, geçen yıllara nazaran bu yıl daha coşkulu bir organizasyon yaptıklarını söyledi. Amaçlarının Anadolu’nun medeniyetini, sevgisini, hoşgörüsünü Danimarka’ya taşıyıp, Türkiye’nin tanıtımını yapmak olduğunu söyleyen Ad, etkinliğe çok sayıda Danimarkalının da katılmasını beklediklerini söyledi.

Etkinlik kapsamında 1 Haziran Cumartesi günü Uğur Işılak ve Sagopa Kajmer konser verecek. 2 haziran Pazar günü, Kubat, Gripin ve Gökmen sahne alacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi mehter ve semazen grubu ise iki gün boyunca Kopenhag’ın değişik bölgelerinde gösteri yapacak.

Bu yılın sürpriz etkinliği ise adı son yıllarda depremle anılan Van’ın zengin kahvaltı kültürü olacak. Nail Ad, Van’ın kültürel zenginliklerinin yanı sıra zengin kahvaltı kültürünün iki gün boyunca Kopenhag Şehir Meydanı’nda olacağını belirtti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.