1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Van'lı Stk'lardan İmralı Görüşmelerine Destek
Vanlı Stklardan İmralı Görüşmelerine Destek

Van'lı Stk'lardan İmralı Görüşmelerine Destek

Van’da 84 sivil toplum kuruluşu(STK), İmralı'da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere destek vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

A+A-

Van’da 84 sivil toplum kuruluşu(STK), İmralı'da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere destek vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Kimsenin görüşmeleri sabote etmemesi gerektiğini belirten STK'lar, "Analar artık ağlamasın." dedi.

Van'da, aralarında meslek odaları, sendikalar, sağlık meslek örgütleri ve derneklerin bulunduğu 84 sivil toplum örgütü İmralı'da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere destek amacıyla ortak basın toplantısı düzenledi. Bir otelde düzenlenen basın açıklamasını STK’lar adına Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanı Çetin Kotan okudu. Son döneminde Kürt sorunuyla ilgili olarak devlet ve İmralı arasında sürdürülen görüşmelerin yeniden başlamasının ümit verici olduğunu söyledi.

Görüşmelerin daha hassas bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini belirten Kotan, "Bu tür barış görüşmeleri dünyada yaşanan diğer örneklerinden de bildiğimiz gibi oldukça zorlu süreçlerdir. Yıllar süren çözümsüzlükten sonra tarafların barış masasına oturmalarıyla birlikte bu süreci sekteye uğratacak olaylar yaşanmaktadır. Nitekim Fransa’da yaşanan son olayda apaçık bir provokasyondur. Bundan sonrada bu tür olayların yaşanması ihtimaldir. Başlayan barış görüşmelerinin bu tür olumsuzluklardan etkilenmeden sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Toplantıda terör örgütü üyesi 3 çocuğunu dağda kaybeden bir anne ve Barış Anaları İnisiyatifi Başkanı Rukiye Aslan ile kardeşini Hakkari Şemdinli’de şehit veren Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Baki, aynı masada yan yana oturdu. Sürecin olumlu geçtiğini dile getirerek provokasyonların önüne geçilmesi ve herkesin elini taşın altına bırakması gerektiğini söyleyen Baki, "Ben bir şehit ağabeyiyim. Bu acının ne olduğunu çok iyi biliyorum. Benim anam 16 yıldır sürekli ağlıyor. Buna eminim ki dağda öldürülenin anası da ağlıyor. Ana anadır. Ana yüreği birdir. Ben artık hiçbir ananın ağlamasını istemiyorum. Artık herkes bu taşın altına elini koysun. Biz bu taşın altına elimizi koyduk." diye konuştu.

Dağda 3 terör örgütü üyesi çocuğunu kaybeden Rukiye Aslan’da, "Dağdaki gerilla da, askerde artık ölmesin. Anneler ağlamasın ölen askerde gerilla da bizim çocuklarımızdır." ifadelerini kullandı. CİHAN

Van'lı STK'lardan İmralı görüşmelerine destek

Van'lı STK'lardan İmralı görüşmelerine destek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.