1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vatandaş Destekli Dilenci Operasyonu
Vatandaş Destekli Dilenci Operasyonu

Vatandaş Destekli Dilenci Operasyonu

Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonla çok sayıda çocuk dilenciyi suçüstü yakaladı.

A+A-

Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonla özellikle çarşı merkezinde ve cami önlerinde duygu sömürüsü yaparak vatandaşlarda para isteyen çok sayıda çocuk dilenciyi suçüstü yakaladı. Çok sayıda görevlinin katıldığı operasyonda bazı dilenciler zabıta aracına binmemek için uzun uğraşlar verdi. Çoğu kadın olan dilenciler, zabıta merkezine getirilerek üzeri arandıktan sonra haklarında yasal işlem yapıldı ve bir daha dilenmemeleri konusunda uyarıldı.

Dilenci operasyonuna katılan Zabıta Müdürü Bahadır Özen, dilencilerden ihtiyaç sahibi olanların adreslerinin tespit edileceğini ve ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi. Şehir dışından dilenmek için gelenlerin de kimlik bilgileri alınarak geldikleri il ve ilçelere gönderileceğini belirten Özen, “Ekiplerimiz düzenledikleri operasyonlarla dilencileri yakalayıp ilçe dışına gönderiyor. Bugün yaptığımız operasyonla yakalanan dilencilerimize önce yemek ikram edeceğiz. Daha sonra adreslerini ve varsa gerçekten ihtiyaçlarını gidermek için Elbistan Belediyesi olarak gerekli çalışmaları başlatacağız. İhtiyacı olmadığı halde vatandaşlarımızın dini duygularını istismar eden insanlara da göz açtırmayacağız. Vatandaşlarımızın, cadde ve sokaklarında dilencilik yapanları, belediyenin 153 nolu telefon hattına ya da Beyaz Masa’ya ait 185 numaralı telefona bildirmelerini bekliyoruz.” diye konuştu. Özen ayrıca, 2 kişiden oluşan bir sivil zabıta ekibi ayarlanacağını ve sürekli olarak bu tür çalışmalarda görev alacaklarını aktardı.

Vatandaşlar ise dilencilerin zorla para istediklerini dile getirerek operasyona destek verdi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.