1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vezirköprü'de 20 Bin Üzüm Fidanı Toprakla Buluştu
Vezirköprüde 20 Bin Üzüm Fidanı Toprakla Buluştu

Vezirköprü'de 20 Bin Üzüm Fidanı Toprakla Buluştu

Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında, Samsun'un Vezirköprü ilçesinde köylülere 20 bin 'asma fidanı' dağıtımı yapıldı.

A+A-

Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında, Samsun'un Vezirköprü ilçesinde köylülere 20 bin 'asma fidanı' dağıtımı yapıldı. Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü tarafından yapılan fidan dağıtımında tespit edilen köylülüre ücretsiz olarak A. Lawella, Narince, Atasarısı, Razakı üzüm anaç fidanları dağıtıldı.

Samsun İl Özel İdaresi desteği ve çiftçi katkı payları ile üreticiler, meyve bahçesi tesisi için destekleniyor. Önceki yıllarda oluşturulan tarım havzaları ve il özel idare proje uygulamaları esas olmak üzere üreticilere teknik destek de veriliyor. Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, meyveciliğin uzun vadeli yatırım gerektirmesi, modern ve tekniğine uygun biçimde sertifikalı fidanlarla bahçe tesislerinin kurulmasının Samsun için önem arz ettiğine dikkat çekti.

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, üretilen taze sebze ve meyvenin il içinde tüketildiğini ve çevre illere pazarlandığını ifade etti. Güven, "Bunun için de üretimin sürekliliği sağlanmalıdır. Bu tesislerin kurulmasında önceki yıllarda bölgemiz ekolojisine uygun, pazar değeri yüksek ve üreticiler tarafından tercih edilen çeşitlere öncelik verilmek ön koşulu ile yeni çeşitlere de fırsat verilmeye çalışılmaktadır." dedi. Güven, bu kapsamda, 2012 yılı için Vezirköprü ilçesinde proje esaslarına uygun olarak asma fidanı dağıtımı yapıldığını dile getirdi. CİHAN

Vezirköprü'de 20 bin üzüm fidanı toprakla buluştu

Vezirköprü'de 20 bin üzüm fidanı toprakla buluştu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.